Baby Gerak Kuat Dan Mengeras 36wks

Hi mommy, i bsuk masuk 36wks, ari nie baby kuat betul bergerak lepas tu dia mengeras berulang kali. Then bila dia gerak tu buat kan i rasa nak terkencing, bila p kencing i rasa nyilu nak kluar kan air kencing. Mmg bgitu ker minggu2 akhir nie? EDD i 13hb sept, tp doc ckp klu ikutkan fizikal i nie kemungkinan besar baby kluar 38weeks (31st aug) nie, i pun btul2 dah x larat dah nie, tidur mlm pun ssh, nak bergerak pun payah lagi2 masih berkerja nie. Blh bg advise tak mommy2 supaya i tau status i skrg. 1st baby ??

1 Balas

Sama la dgn saya, tu tanda awal2 kontraksi tapi kontraksi palsu.. mmg kerap nak pi buang air kecil walau dah kencing.... Nurse ada tulis jika ada tanda bleeding ke, ketumban pecah ke pergi ke hospital segera.