Dah ready ke?

Mommy to be on Feb 2020, dah ready sume brg ke belom? Beg hospital? Basub baju baby? Hehe. Meh la share..

45 Balas

Alhamdulilah ad juga rezeki utk baby 1st ni, Almklum ddy nye bru bekeje, tp rezeki lain sntiasa ada. Brg bby hmpir siap, cume belum basuh lagi, brg mak nye baru beli skt², yg penting dulu. Bag nk ke hosp belum stnby mgkin this month, pampers nk beli lg dlm 2,3 bag. Set penyusuan smue lengkap ad org hadiahkan. Rse teruja sgt bile shopping dgn husb crik brg anak, hehe mcm tk prcaya tahun dpn dh ada ank hehe.. rezeki allah nk bg awl. Syukur rezeki ank tkptus²

Brg baby sume dh complete, beg pn dh ready dlm kete...brg bsr2 je mcm car seat, stroller x beli lg tggu baby dh kuar... Brg umi tggal beli batu tunku ngn bengkung je lg...due end jan, tp kena standby 36wk, sbb ada gdm, infection uri...hope baby sihat2 n blh kuar pda waktu yg sepatutnya...

4y ago

On diet

Sy due feb 2020. Anak first. Masih blur lagi hari2 fikir ada yg xckup ke. Hehe. Tp based kt list google brg baby dh 90%. Tgl pampers je. N baju2 tambahan. brg2 mommy xbeli lagi. Tp kt dlm shoopee cart tu dh cecah 100 item. Rambang mata tgok baju baby. 😂

Sy due hujung bulan 1..Brg baby dh beli.. Baju2 dah basuh.. Dgn konfiden basuh baju zaman kakak die baby.. Hrp betullah keluar 👧 😁Tinggal nk beli car seat, tukar sparepart pump susu, brgan berpantang pon blm beli😂 beg hosp xsedia lagi.. Huhu..

Sy anak kedua pn excitednye mcm anak pertama, pdhl anak yg besa bru 2tahun stgah.. Hehehehe.. Brg bby da penuh 1kotak,bju basahan sy beli bundle jew.. Lg lawa lg jenama 😊 bju baru xbyk, utk sambut bby kt spital jew nti 😘

Alhamdulillah.. Barang dh siap 110%.. Tmsuk brg baby n mommy.. . Tngu baby nk keluar je ni.. X sabar.. Sbb dh ttc 3 tahun.. Ni first baby.. Excited lain macam.. Smoga smuanya selamat.. Aminn

brg bby sblm ni ade yg blh recycle ade yg xsempat pakai pakai br basuh last week..lain2 yg penting byk blm stdby.. huuu.. rasa excited nk packing masuk kereta dah, tp xbuat lagi.. 😅

Feb due date... Baru start basuh sikit2 kain baju kakak dia pakai apa yg boleh guna sbb baby cpt besar wlaupun yg lahir nti baby Boy...pink pun pink lah pakai dlm rumah je kikikiki

4y ago

Mmg sblum ni belikn anak2 yg dulu2 bykkn colour putih & biru boy girl boleh pakai sbb anak akan dtg boleh guna semula... So jimat..

Blum buat Pape lagi.. tapi kakak dh angkut brg2 anak dia bg kt sy😅😅 tilam bntal carseat semua dh Ada.. sy beli yg basic jer nnti.. awal Thun mybe Bru strt beli.. 😘

barang2 baby dh siap basuh n packing dlm zip beg asing2 n siap label.. tggu carseat je bulan 1 ni sampai.. brg mommy tggal kain batik tak beli lagi..

4y ago

sama2 sis.. moga dipermudahkan kita semua bersalin nanti ye dan baby slamat n sihat