hi mommy semua

mommy dah ready beg hospital ke tuu , anyone boleh bantu saya apa yang kene pack dalam beg hospital tu

3 Balas

paling penting yg kena bawa: dalam beg baby👇 1 set lengkap pakaian baby(untuk discaj) 1 pack pampers baby 1 helai Kain bedung baby, tisu basah dalam beg ibu👇 1 helai tuala, toiletries, pad, 1 pasang pakaian ibu(untuk discaj) charger fon/power bank stokin sweater(optional) xtra beg👇(optional) minuman packet 3 in 1 biskut/roti botol air cawan/thermos air panas yang ni atas pengalaman saya ye bersalin anak 1st n anak ke2 dekat hos gov. sya bersalin mmg dok Lama kt hos. paling Lama 2 minggu. sbb anak saya dua2 lepas bersalin mmg kena tahan wad sbb kuning.

11mo ago

breastfeed kan mmg selalu lapar ahaha pengalaman kakak kakak dulu

Awak bersalin hospital gov atau swasta? Kalau swasta bawak baju untuk discharge je ibu dan anak. Yang lain semua di sediakan.

11mo ago

bwk 1psg baju untk discharge, toiletries, pad, makanan mcm biskut2 n air 3in1 incase lapar tgh2 malam. sbb dkt wad kite akan pkai bju hospital. untk baby bwk je 2-3pasang baju, pampers & wet tissue bwk lebih. itu saja. asingkan mana nk pakai time dkt labour room nnt.

beli beg plastik hospital dkt shopee, dkt dpn beg tu dia bgtau nk kena bawa apa..