Pampers

Hi mommy, cuba share sikit anak2 mmy pki pampers apa. Saya dah try pet2, huggies, mamy poko(kerap bocor), now pki drypers wee2 dry tp asyik merah2 je area kemaluan. Cuba bg suggestion. Tq semua?

25 Balas

sis guna mamypoko yang mana? ada kuning, ada biru, ada pink. saya guna mamypoko pink airfit, bagus x bocor n x rash. sbb jenis dia kapas. kalau anak saya guna brand lain pun dia jd rash. kesian. kalau contoh anak sis, 9kg, 10kg ke 11kg ke 6 to 11kg size M, sis ambil size L. so dia x bocor. sebelum tukar pampers lap dlu guna wet tissue, lepas tu letak ubat nappy cream.

Boleh tahu berapa lama (jam) anak sis pakai pampers... Biasa kita akan limitkan permakaian pampers mcm 2 or 3 jam. Supaya bontot anak tak merah dan ruam. Kalau anak sis sensitive dgn pampers sblm pakai pamper boleh sapu droplene buat lapisan nipis or boleh pakai bila dah ada ruam. In sya allah anak takde masalah dgn pampers lagi.

4y ago

Boleh cuba nanti 😊 sorry kalau jawapan saya tadi menganggu sis 😘

Penah guna huggies.. mamy poko..drypers..tapi paling bgus jolly tots.. da 3 line .. baby i jenis tido lama mlm.. dari jam 7 pm till 4am.. xbgn nyusu.. pampers still ok (xbasah).. walaupun 3 line indicator dari kuning bertukar biru.. highly recommended.. (time giant sale naj tutup- borong byk2.)

Maybe sis boleh try Mikubi Diapers! Harga RM22 walaupun agak murah tp kualiti pampersnya mmg puas hati! Anak saya pakai alhamdulillah setakat ni takde ape mslh 😊 boleh beli di mana2 outlet QQ Babyshop / order melalui Shopee.

4y ago

Ank sy dah 3m++ pun pakai ini jgak. Tak mudah bocor. Antara mikubi dgn petpet, sy akn pilih mikubi

Masa NB sy guna mikubi n drypers n petpet. Sekarang saya baru je tukar sz dia ke S.. sy guna huggies.. So far Alhamdulillah okay.. Still try n error.. Tp pilihan drypers n petpet

Baby sya dh 6 bulan sekrg,pilihan masih brand mikubi sbb bby x ruam dan x bocor.jimat pun jimat dan berkualiti.beli kat cawangan QQ BABY SHOP atau shopee.sya selalu beli kat kedai je.

4y ago

pants blum try lg

Saya pakai petpet okay je tak bocor. Sis kena cari saiz yg sesuai. Macam dryper besar tau. Tu yg boleh bocor. Anak saya dari newborn sampai ke 7 bulan ni elok je pakai petpet.

Dulu saya pakai pamper huggies skg x guna huggies lg,klau menurut saya huggies mudah bocor,macam baby saya 2/3x dah bocor.so skg saya ganti guna genki , pemperspun x mudah bocor.

4y ago

Ya betul tu mom

Dri ank 1st smpai ank no 3 pakai Pampers Drypers wee wee dry... alhmdulillah serasi...x pnh naik ruam or merah...thn bocor...ank yg dh 5thn pun pkai utk mlm x pnh bocor...

Petpet ade byk. Saya bg baby pakai petpet night tape sbb yg ni yg ok dgn baby. Kalau petpet comfort mudah bocor klo baby berak byk.