which pampers is the best for newborn?

huggies mamy poko pet pet drpers gengki pants any else???

801 Balas

Kalau xnk ank melecet..gune dryper touch..tu btl2 lmbut..trlmbat tuka...msih xkn melecet..sbb dia xmelekat dkt kulit bby hgga blh sbbkn melecet...berbnding pampers lain..sbb dlu ank sy duk nicu... Nurse lmbt tuka pampers... Melecet ank sbb pampers melekat dkt kulit...sush nk bukak..dorg akn sentak mcmtu je pampers ms tuka..tu kekdg ada yg kulit dorg nmpk isi sbb melecet. .. tu sy try pkai dryper touch..alhmdulillah sgt bgus... Tuk memula ni ok gune tu . Or sis blh je apply dkt website mereka tuk dptkn free sample pampers tuk try dkt bby... Dr situ br kita tahu mne sesuai tuk bby kita sblm mmbli pampers byk2 tuk jdkn stok 😉

beli je mana2 sis. newborn kerap berak.. mmg kene cpt tukar.. membazir beli yg mahal2. yg buat ruam kat dorang sbb kita lambat tukar , taik tu berasid tu yg buat ruam sampai luka bila biar lama2. and elakkan guna wetwipes kulit baby nipis kita lap2 terhakis kulit dia kesian. kalau travel xpe sekali sekala.. beli spray air and kapas xpun cebok je .. mcm saya cebok senang.. bersih pun bersih.. dia pun nampak lega bila cebok.. mula2 mmg nangis lama2 dia akan paham..

Newborn pkai pet2 ok cutting kecil keras skit tp still ok. Tukar ke huggist ok ngam utk Nb. But itk saiz S agak besar dan nipis for my bby xsesuai Tukar ke drypest class best, mamipoko also best choice n now bby 8 bulan pkai genki pant. Masa 6-7 bulan genki tape saiz M. Utk huggist saiz s still xboleh pkai sbv besar n nipis. So simpan je smpi skrg. Puan boleh try request sample NB utk bnyak jenis. Klw sesuai bru beli. Stiap 6 bulan skli boleh req ☺️

Any brand diapers tu smua elok.. Yg mane ank dy pkai ruam la.. Merah la.. Naik bintik2 la.. Bocor la.. Tu bkn sb teruknye sesuatu jenama tu, tp sb ank anda kulit x sesuai dgn jenama tu. So jgn expect bile owg len pkai pn sme mcm ank kite pkai.. Atau kondem jenama tu truk sgt smpai ckp jgn gune!! Owg len pkai ok je.. Npe kite pkai x ok? Kalo sesuatu jnama tu x ok means smua yg pkai akn dpt result yg sme

depends on your baby, buy what suits him. I bought the expensive mamypoko pants last time he bocor every 3 hours, so now he's using genki XXL he's 1y3m. tall baby he needs a size bit bigger. at least every 3 hours penuh or not. it's not bocor. kalau pants mamypoko tak penuh pun bocor. he tends to pee one time alot, like alot alot. so basically depends on your baby

Saya guna huggies. Dia flexible compare dgn diapers lain, mcm contoh, kalau sarung kat baby, dia takjadi bersegi keras antara celah kangkang tu, paham tak? 🤔😅 nampak la baby tu selesa. Masatu baby nak seminggu, try gengki & drypers, keras bersegi. Pakai mikubi lagi la. Tapi serapan bagus. Boleh tahan 9jam mcmtu 🤣 even saya biasa tukarkan diapers 4 jam sekali.

4y ago

Huggies yang biru ke yang hijau ya Puan?

Drypers classic pun ok. Hritu saya beli pampers yg harga rm10, anak saya naik ruam mungkin sbb saya xtukar pampers sbb saya tak larat, baru bersalin. Tpi sy truskan pkai pampers tu & ruam macam xnak sembuh walaupun dah kerap tukar & letak ubat. Saya try diapers, macam cepat sembuh pula. Bahagian ruam tu letak bedak agnesia je 💞 lpas ni nak try wee wee dry

mikubi atau fred & flo kalau nak jimat. pet pet pon ok sebab murah. dah naik sebulan lebih, boleh tukar pampers yang secure sikit 😂 anak saya sebulan lebih xboleh pakai petpet dah. asyik bocor halamakkk..dah pantau pon bocor. 🤣😂 kuat kencing wahahhaaha

Sy guna petpet je.. Ikut kesesuaian kulit baby la.. Sbb baby kerap membuang dan akn kerap tukar pampers so xkisah guna brand ape pun..mmg setiap jam akn tukar je.. Bila dia da besar bru boleh nk cari brand yg sesuai.. Supaya x bocor.. Itu pd sy la...

Dryper touch...sgt soft..bile trlmbt tuka pampers kulit bby xtrlekat dkt permukaan pampers mcm pampers lain smpai blh jd melecet... Hrga quiet costly klu bli dkt mall... Bli dkt online shopee lg murah n berbaloi bli skali byk as stok😉✌