virgin coconut oil

Hi, all mommy... Ada tak mommy yg tengah ambil virgin coconut oil... Sebab dengar kawan cakap bagus dan beli, tapi sekarang risau pulak nak makan. Takut affect Kat baby...

virgin coconut oil
11 Balas

Sy amik ms ank 1st dulu.. Ade org ckp klu amik vco, tempat koyak bersalin tu jd lembut sgt n sush ckit la nk jahit.. Tp xpsti la.. Dl ms sy bersalin, doc yg jahit tu xde komen pape lak.. Tp yg psti kulit ank bersih je ms lahir.. Sy amalkn ms pertengahan kehamilan.. Amik jnis capsule tu..

5y ago

Aha..setuju..saya ank ke 3 nak amik rasa nk minta 0ndpt doc juga..sb khmilan..dn klran ke 3 x akan sama dg yg sblm2 ni

Sy ambil virgin coconut oil softgel ni start dari 2nd trimester. Alhamdulillah proses bersalin mudah. Hb paras normal. Susu badan pun bnyk dr hari pertama. Sis boleh amalkan vco liqiud utk bulan terakhir sblum bersalin

Hi I memang consume VCO masa 1st pregnancy... anak lahir rambut lembut dan lebat kulit cantik... ni pregnant kali ke-2 pon amalkan VCO. Mommy lain pon ckp lebih sng nk deliver.

5y ago

tp bukan brand ni. sy ambil brand HPA. yg keluar RADIX tu. 100% VCO

Org ckap bgus amalkan minyak klap@ ni. Mudah bersalin.. Nak try tapi takot2.. Nk try beli jus mamariam dlam tu pon ad kndungan minyak klapa Dan mknan sunnah lain.. OK tak ye..

Sy dlu consume since ank 1st..bby lahir elok je bersih..rambut bby tebal..snang bersalin..xde koyak..skng preggy ank 2nd pn sy amik..😊

saya pon amal kn vco tpi brand lain jenis kapsul, memang btol baby keluar kulit bersih..n bukaan bersalin pon cepat..

5y ago

Saya ada amik ank ke 2 tp usia 6 bulan.mula2 amik daura pastu x sgup bli btol2 sb mahalkan.beli mkn myk zaitun sahaja.

Dh beli tpi xmkn lg hahaha confius nk mkn ke x.. 😂😂 skrg bru 4bln. Mybe 7bln ni bru nk start mkn kot

5y ago

I pun confius nak makan tak? I dah bulan 31 minggu...

Belum cuba lagi.. ada yg cakap ambik 3 bulan sebelum due..memudahkan proses bersalin..

Sy consume ok je. Alhamdulillah. Nak buang air besar pun senang.

Minyak ni nak kena minum berapa kali ya? Nak minum byk mana..?

5y ago

I pun baru beli... syor drpd kawan... tengah fikir nak makan tak... nanti bawa tunjuk doctor pd appointment 2 minggu lagi.... ikut direction pagi dan sebelum tidur,setiap kali 3 biji