Buku merah

Hi mommies,usia kandungan kita brapa bru bule buka buku merah?sbb masa sya pergi klinik kerajaan hari isnin tu ckp msi awal sbb bru nak msuk 3 weeks msa tu...mcm mna tu?xthu nak buka buku bila..?yg sya ingat doc ckp jgn lewat 12 weeks buka buku tu..

46 Balas

Sy buka buku pink mggu ke 8.. Doktor suruh buka awal sbb baby ivf.. Rahim x kuat.. Kena cucuk ubat kuatkan Rahim dekat punggung..

saya buat time 13 week okay ja. sbb skrg musim covid. klo lmbt sikit pun xpa asalkan buat buku tu n mkn vitamin sblm tu.

sy dh 12week blom buat buku lg....sepatut nye semalam buat buku tapi kena kuarantin sbb ad ahli keluarga positif covid.

biasa dalam usia kandungan 6-12 week..jgn lebih 12 weeks nanti nurse bising... sy buka buku bila dh 10 weeks..

8 minggu boleh...10 mggu boleh...12 minggu pun boleh...yg penting mkn dulu vitamin spt asid folic n vit c....

Sy buka buku pink nak msuk 14 weeks.masa pergi awl2 hari tu penuh .ramai betul yang nak bersalin 2021 ni 😆

Masa saya buka buku 7 weeks , tapi dokter scan perut dapat result 11 weeks pulak hehe

Sy 7 week. Tu pon sbb alahan teruk. Kalau sis rasa alahan teruk, better gi awal. Inform dr situ

Sy buka wktu 16 week.. Kna mrah skit sbb lmbt g bka buku 🤭... Skrg dh 31 week

3w tu klu scan kantung pun xnmpk lg..slalunya tggu 8w keats...