Buka buku pink lewat

Hi mommies. Boleh ke kalau buka buku pink lambat? Saya dah 13 weeks. Sepatutnya nak buka buku pink dekat kk dah. Tapi tak dapat pergi kk sbb kena kayap. Kayap sakit sangat and kata orang lambat sembuh. Ada yg kata sampai sebulan. Jadi boleh ke saya buka buku pink masa dah 16 weeks mcm tu? Thanks semua.

9 Balas

jgn lmbt sgt buka buku pink tu sis. sy pon tdi bru call utk appointment. kndungan dh msuk 14mnggu smua nurse tnya knpa lewat buat. klau tkde yg angkat call tu sis bleh try sruh suami ke prgi kk tnya. sbbnya klau prgi bkn dpt trus buat buku pink. dia ikut turn. sy pon tdi appointment dpt next week sbb nsib baik ada slot kosong.

Klau Xde org angkat call, walkin je untuk dapatkan date. klau nurse kata knp tak call dulu, bgthu takde org angkat.. mcm sy hritu, sy suru husb sy walk in ke kk tu je sbb kite tgah kuarantin.. tak smpai 10minit dah dapat date untuk bukak buku pink..

12mo ago

Saya dah call tp yg menjawab dept lain. Katanya kkia telefon rosak 😓 saya berubat di kampung, 300km dari kkia tempat tinggal saya jd tak ada siapa boleh tolong walk in utk buat temujanji

skrang bkn kita kne buat appt online keya? sbb haritu husband prgi kk, dorg suruh isi borang on9. jd sy pilih date ahad ni. sy dduk d johor. ngeri lain msih walk in ye? risau pulak klau borang on9 sy x dterima nnt.

Napa x call kk ke dlu sis? Saya xde trus walkin kk . Saya call dlu nnt nurse tu yg akan bagi appointment bila dtng. Sbab diorng tak buat walkin tanpa appointment. Better call kk dlu.

12mo ago

Saya dah call kk tp tak ada yg menjawab. Sudahnya mmg terlepas date utk buka buku pink tu 😓

sya pon lambat book utk bku pink...anak 1st..p scan kat klinik swasta bru nmpak jelas..pastu lmbat book..skrg msuk 12ws..1st time blum tahu sngt...😅

call kk. bgthu ap yg jd .. atleast call awal, xde lh kene marah nti😅 staff tu mesti akn fhm . tp still kene bgthu awal..

sy pon da 13 minggu..tp msih x bukk buku pink lg..sbb bln 6 ni ade appointment utk ank 1thn 9bln..jd sy pegi skli jln..

sy dpd 9w mnx buka buku , tp nurse in charge bagi tarikh nk dekat 15w. pdahal mmg dh inform nurse tu sy 9w wktu tu

boleh call klinik desa and cerita.