rambut gugur

Hi mommies... saya dan 3 bulan bersalin. Skrg rambut saya banyak yang gugur. Normal ke lepas bersalin rambut gugur? Macam mana ye cara untuk kurangkan rambut gugur...

14 Balas

Normal... Perubahan hormon lepas bersalin... Seminggu sekali saya cuci rambut dengan aloe vera gel... Brand apa pon tkpaa... Sapu penuh rambut... Biar jap sambil2 gosok gigi cuci muka... Then bilas... Alhamdulillah... Makin kurang...

Klau saya.. Msa dlm pntang sblan je dua bln.. Sya tak dbnarkn brsikat rambut.. Tkt mcm ni la.. Nnek yg bgtau pntang trsebut.. N jgn kerap basuh rambut tme brpntng.. 4-5 hri mcm tu la sis boleh bsuh rmbut.. 🤗

4y ago

Tak busuk ke kepala tak cuci 4-5 hari? Yang period pun pantang tak cuci rambut. Mengarut, kebersihan adalah aspek utama badan lebih sihat. Saya tak menolak pantang zaman dulu, tapi biar dengan logik akal.

normal. saya tukar shampoo panten pro v hair fall control , dlm masa sama guna minyak buah keras. dlm 2 bulan lebih guna da nampak anak2 rambut mencanak naik. rambut pun dah kurang gugur anak masuk 7 bulan.

4y ago

boleh buat sendiri, atau beli di shopee pun ada yg siap readymade minyak buah keras

Normal...dr ank 3bulan saya kepala botak dpn..skrg anak 5bln rambut still gugur byk..tp yg botak dpn tu da klua rambut baru byk..😅tp still gugur

Normal. Kalau sy... sy pakai inai homemade,means inai proses sndiri dr daun inai n blend tnpa plus apa2 pn. Kemudian lumorkn kt kulit kepala.

4y ago

Ooo...okay²...boleh try nanti.

Sangat normal, saya sampai anak 4-5 bulan. Rileks je, kalau stress lagi seronok dia gugur. 😬 Lepas tu ok dah, back to normal.

Sama la kite. Dah bersalin, baby pun dah 5bulan. Tapi rambut gugur tu xleh bawak bincang. Mmg banyak kalau compare sebelum2 ni 😅

4y ago

Haha. Tahu xpe. Merata rambut kita je 😅

Normal sis.. sy dlu rmbut pnjng..lepas tu asyk gugur je..husben pendekkn rmbut trus.. kmdian kurang dh keguguran rmbut

Normal, sy smpai sekrg rambut masih gugur

Normal mcm tu