rambut gugur

mommies ada tips tak untuk kurangkan rambut gugur lepas bersalin? rasa down la tgok banyak sangat rambut gugur

5 Balas

normal je. tapi, saya pakai syampoo alpecin sejak anak sulung 7 bulan dalam kandungan. sekarang baru bersalin anak kedua. kadar gugur rambut sangat kurang berbanding sebelum guna syampoo ni. brand ni ngam dgn saya. sebab tu still guna. sekarang ni, saya rajinkan diri ikat dan buat dandan sebab nak kurangkan friction dan untuk dia gugur. sebab nak kekalkan moisture, at the same time xnak rambut frizz. banyak membantu. saya juga pakai minyak rambut mcm minyak amla, almond.. sebab saya da maleh nak beli serum kat drugstore.. hair oil ke. 😂 xde ape yg berlaku wkwkwkkw

sy potong pendek & sentiasa ikat. tp bila bukak getah rambut penuh rambut dekat getah 😅. tp sy amek inisiatif untuk malas fikir. product pon sy xbeli ntuk try n error sbb xnk berhabis duit. sbb normal kan lepas bsalin rambut gugur. biar jelah 😅😅. nanti lama2 elok la tu

Try use Mama's Choice Shampoo and Conditioner because it's anti hair loss treatment shampoo which really help a lot. https://mamaschoice.my/product/treatment-shampoo/

potong pendek.. pakai syampu khas untuk gugur rambut slpas bersalin.. rambut klau blh jgn bagi kusut klau x lg bnyk luruh 😁

Normal sebab memang ada perubahan hormon. Nak kata tips pun saya pun try and error pelbagai syampoo ketika baru lepas bersalin