rambut gugur

Hi mommies... saya dan 3 bulan bersalin. Skrg rambut saya banyak yang gugur. Normal ke lepas bersalin rambut gugur? Macam mana ye cara untuk kurangkan rambut gugur...

14 Balas

Klau saya.. Msa dlm pntang sblan je dua bln.. Sya tak dbnarkn brsikat rambut.. Tkt mcm ni la.. Nnek yg bgtau pntang trsebut.. N jgn kerap basuh rambut tme brpntng.. 4-5 hri mcm tu la sis boleh bsuh rmbut.. 🤗

4y ago

Tak busuk ke kepala tak cuci 4-5 hari? Yang period pun pantang tak cuci rambut. Mengarut, kebersihan adalah aspek utama badan lebih sihat. Saya tak menolak pantang zaman dulu, tapi biar dengan logik akal.