Rambut banyak gugur

Hi mommies! Ada tips tak macam mana nak kurangkan rambut gugur ni? Lepas bersalin ni teruk betul rambut gugur, silap2 bulan depan botak habis sebab gugur🤣 Adoi lah kita yg stress tengok rambut merata2😭🥹

5 Balas

Normal sis sbb hormon. Saya lepas bersalin mcm tu jugak banyak sgt gugur sampai menangis sbb rimas sepah kt lantai. Dah lah rambut panjang sampai punggung. Pastu saya potong pendek sampai paras tengkuk, slowly gugur kurang. Anak nak masuk 8 bulan ni Alhamdulillah rambut dah makin lebat semula. Mmg kena banyak sabor la sis mmg gitu lah mak2🥲

potong pendek sis. hormon lps bersalin mmg gitu. amek masa nk elok balik. sye dh dkt 6m sama jugakk rmbut gugur teruk nauu. last pi kdai suruh potong pixie cut ats telinga. tu pon ade jugak lg rambut gugur. tpi x menyakit kn mata sgtt sbb rmbut dh pendek masa mandi bsuh rmbut je nmpk gugur nyaa. lain2 masa nmpk gugur selai dua je kekdg.

Hormon tu. Sy pun mcm tu sis, dlm baby 4-5 bulan time tu mmg rancak berdosaahh rambut tu gugur. Meriah lantai. Tp skrg dh masuk 8 bulan dh tkde gugur dah. Lebat balik.

Sama laa..rambut sye pon gugur😭nasib baik rambut tebal..kalau tipis ..botak dah😂😂

hormon tu.normal