Apa Yang Saya Suka Tentang Pasangan Saya

Hello Mommies! Pasangan ibu-ibu romantik tak? Selalu bawa keluar jalan-jalan? Mesti akan ada perkara yang buatkan anda jatuh hati dengan pasangan, betul tak ? Mari kongsikan dengan kami ‘5 perkara yang anda suka tentang pasangan anda’ sehingga membuatkan hati anda cair dan berbunga ? Gunakan hashtag #truesoulmate dan post di ruangan komen atau di bawah topik ‘Just Mum/Hanya Ibu’

Apa Yang Saya Suka Tentang Pasangan Saya
144 Balas

1. Bila keluar berjalan, sentiasa pgg tangan saya. Sbb dia takut saya hilang😂 takut2 kalau saya menyorok belakang dia. Sbb dia tak nampak. Hahaha. Saya pendek. Dia tinggi 190cm 😆 Dia memang caring, bertanggungjawab dlm segala hal. Solat, semua ok😍 2. Dia suka hiburkan hati saya setiap masa. Suka buat lawak walaupun kekadang lawak tu taksampai 😅 3. Dia suka nyanyikan untuk saya, semasa dlm kereta (kami tak buka radio) so dia yg akan jadi radio saya. Tapi bila saya sedih pun dia akan hiburkan saya. 🥺 Rindu suami. 😭 4. Sebelum tidur, dia akan pakaikan saya stokin. Walaupun stokin tu dia yg punya. Besar kaki kauuu😂 5. Tapi paling sedih, sbb kami PJJ 😔 jadi bila dapat berjumpa jelah kami dapat spend time together. Tapi tapi tapi... Hilang sikit rasa sedih tu, sebab suami sentiasa contact setiap hari walaupun berjauhan. Call, videocall. Whatsapp. Mcm org bercinta (Taktahu nak cakap apa lagi. Sbb kami PJJ) 😭😭😭 #truesoulmate

☑ Baik/Peyabar/pemaaf ☑ Peramah ☑Tidak merokok ☑jaga solat sgtz xpernah tggal solat .. ☑ wlopun ade kje tetap, tp sllu bkerja keras utk cri duit ambil upah mcm2 kerja inilaa yg buat sy salute sgt dgn dia, hasil duit kerja tepi tu byk dh beli brg beharga utk sy, sperti moto, emas, rantai, gelang tangan 3 4 utas,cincin 3 4utas dah.. ☑Utamakan keluarga . ☑ Menantu pilihan keluarga utk sy, dari awal sy xnak pun dia, tp dia mmg nk kn sy sbb tu bersungguh2 ambil hati mak abah n family,alhmdulillah 12thn sudah sy bersama dia.. ☑ ambil berat, xpernah melepak dgn kwn2 sbb dia xsuka melepak.. 👉❤Buat cinta hati mommy, sbnrya byk lg kebaikan babah buat momy n anak2, kami syg babah dunia akhirat. Semoga babah sentiasa dberi rezeki yg meluas, trimaksh bimbing momy ke arah baik, bimbing anak2 kita..semoga jodoh kita kekal till syurga ❤ Trimaksh ALLAH ..

* Mementingkan soal agama * Tidak merokok * Sabar melayan karenah anak (sy berkenalan dgn suami semasa mengikuti program belia di rumah anak yatim dan anak2 disana sangat selesa dgn suami) * Seorang yg rajin berusaha (suami sy tak suka meminta-minta dan berusaha mendapatkan rezeki untuk keluarga) * Menghormati orang tua nya & orang tua sy (suami sy memang akan mengutamakan orang tua sebab dia percaya pada doa kedua ibu bapa akan buat dia sentiasa bahagia dan berjaya) Semoga suamiku Muhammad Yusman bin Yunus sentiasa dibawah lindungan Allah dan dipermudahkan segala urusan Dunia dan Akhirat. #truesoulmate

🌸Sanggup berhenti merokok sbb saya xsuka org merokok. 🌸Rajin bekerja 🌸Hormat org tua 🌸Rajin kemas rumah 🌸Suka belanja saya 🌸rajin layan saya yg cerewet sgt2 Da kawen ni lg...mcm2 rajin.alhamdulillah..xbg saya bekerja or cr duit tepi pun xbg..dia suruh saya focus 100% ke ank2 je..bia dia je bekerja...perkenalan 16tahun sudah..alhamdulillah.saya mmg musim raya dr tahun 2006 saya jual cookies..da ramai customer tetap..jadi hobi saya yg time nk raya jual cookies tu dia xhalang..duit extra saya😅bkn utk shoping brg saya..saya suka shoping barang anak2🥰

1♥️alhamdullilah suami fi seorang yg romantik 2♥️suka menyakat,buat fi ketawa selalu. 3♥️bertanggungjawab dlm rumah tangga..selalu bantu fi kat rumah 4♥️hormat pada orang tua & orang sekeliling 5♥️ketua keluarga yg baik selalu pesan "jgn lupa solat "sebelum dia g kje Alhamdullilah ditemukan dengan pasangan yg baik,taat pada Allah walau pun maybe x 100%😇 .. Tapi kun fa ya kun Allah tu,,indah..kami bercinta selepas nikah.. Ditemukan pada waktu yg tepat..alhamdullilah ...bersama mencari redhanya..♥️♥️ #truesoulmate #alhamdullilah

1. Saya rasa selamat bersamanya. Walaupun pelbagai dugaan menimpa, dia tetap senyum untuk saya seolah2 tiada apa yang berlaku. 2. Saya rasa sangat bangga, kerana walau apa kekurangan kami sekeluarga, dia tetap cari cara untuk melengkapkannya yang mana orang lain mungkin sudah putus asa. 3. Saya suka dia panggil saya dgn panggilan yang sweet. 😁😁 4. Penglipur lara hidupku. 5. Ideanya bernas membantu saya dalam pelbagai perkara. 6. Dia penyayang kepada anak2nya. 7. Saya suka dia. "HE'S FAMILY ARE HIS PRIORITY"!

1. Seorang yg positif 2. Mengambil berat juga pendengar setia 3. Penyayang (sayangkan anak dan isteri) 4. Seorang yang hebat memasak dan menyediakan keperluan keluarga 5. Seorang yang bertanggungjawab.Sentiasa ada bila diperlukan dari masa hamil hingga dah bersalin dan sekarang masa anak dah umur 8bulan .Dia sentiasa risaukan kami dan menjaga kami dengan baik. Alhamdulillah for the nice husband and rzky that i have❤syukran ya Allah #truesoulmate

1. tak romantik 2. Pandai sgt masak, tapi dah masak. Bersepah semua tak kemaskan. Haha 3. Dia pentingkan solat 4. Tak pandai marah, tapi sekali marah. Seluruh alam takut dia. 5. Bertanggungjawab, dia rela kerja siang malam demi menafkahi sy dan anak2. Itu dulu. Skrg Alhamdulillah rezeki. Kerja waktu siang je. 6. Sygkan family, apatah lagi anak dia. Syg dia masha Allah... tak terungkap. Kadang sy kata. Sy jeles tauuu.. hehehe tapi dlm hati suka sgt.

☑️Suami sy seorg y sgt menitikberatkan soal agama ☑️Sgt mengutamakan keluarga! ☑️tegas dlm mendidik ☑️soft talker n pemaaf sbb isteri dia baran sikit..hihi ☑️plg best, suami xkesah pun melayan khendak isteri dia.. kdg sy y pnt tguk dia, tp nk buat cmner da teringin 😅 Pape pun syg, sy doakan smoge jodoh kita bkekalan hingga ke Jannatul Firdaus dan dkurniakan zuriat y soleh dan solehah, in shaa Allah 🥰

1. Melayan sy sgn sabar biarpn husbnd penat mgurus ayahnya yg lumpuh 2. Penyayang 3. Sentiasa menenangkn hati 4. Memasak n mcuci biarpn sy larat buat kerja sdgkn husbnd yg memgidam..bukan saya. 5. Paling penting..dia setia bsama sy mnanti kehadiran cahaya mata yg ptama pd jun nanti di usia sy 41 tahun. Setelah menanti hampir 6 tahun..😘😘😘😘😘 doakan segalanya dpermudahkn buat kmi.. 😭😭😭😭😭😭