Apa Yang Saya Suka Tentang Pasangan Saya

Hello Mommies! Pasangan ibu-ibu romantik tak? Selalu bawa keluar jalan-jalan? Mesti akan ada perkara yang buatkan anda jatuh hati dengan pasangan, betul tak ? Mari kongsikan dengan kami ‘5 perkara yang anda suka tentang pasangan anda’ sehingga membuatkan hati anda cair dan berbunga ? Gunakan hashtag #truesoulmate dan post di ruangan komen atau di bawah topik ‘Just Mum/Hanya Ibu’

Apa Yang Saya Suka Tentang Pasangan Saya
144 Balas

1) selalu ambik masa cuti sehari tanpa anak ajak saya tengok wayang n spend time dgn sye 2) terlalu sayangkan anak nye sampai sanggup buat ape je 3) saya tak pandai masak tapi bile sekali saya masak dye mesti ckp masakan sye hebat smpai habis makan 😆 4) suka menyanyi n main gitar untuk saya dan anak setiap malam sebelum tidur 5) sangat pembersih , kalau dye kemas rumah confirm kemas habis rumah semua di sental 😁

1. Suami super tanggung jawab disaat apapun😍 2. Sangat2 terbuka dalam semua hal 3. Rela melakukan apapun dan berhati2 dalam bersikap agar tdk menyakiti istrinya 4. Sabarrrr bgtt 5. Romantisss, apalagi dirumah🤭 Mungkin dia adalah 1 dr ratusan sejuta org yg tdk lama aku kenal dan ternyata sangattt melengkapi dgn diriku. Sangat bersyukur tuhan mempertemukan jodohku dgn jalan yg sungguh indah💞 #truesoulmate

Jatuh cinta dengan sikap kemas dia.. even tshirt n jeans pun di akan iron sebelum pakai, teliti kalau buat kerja.. dia sangat suka mengemas rumah dan lagi handal dalam bab susun atur perabot, stor, kabinet dapur. Dia suka kemas peti ais dan saya tukang sepahnya 😙. Pandai tunjuk sayang dia kat saya, jaga pemakaian saya selagi ada yg tak tutup habis selagi tu saya kena betulkan.. semoga syurga utk awak syg

Seharian dia bekerja, dan saya surirumah. 1) kerja rumah dia tak bagi saya buat sebab takut apa apa berlaku kat diri saya yang sedang hamil. 2) saya memasak, dia mengemas dapur/meja makan. 3) setiap minggu mesti ajak keluar tengok wayang/shopping 4) sentiasa bertanya sekiranya saya teringin nak makan sesuatu. 5) penyayang, penyabar, sentiasa ambil berat. #truesoulmate #sayasayangsuamisaya 🥰

1-dia bukan seorang romatik.. 2-penyayang 3-seorang yang tabah layah perangai bini macam budak budak ni. 4-tak pandai memujuk bila bini dia marah.. 5-selalu tolong bini dia buat kerja rumah walaupon penat kerja seharian dia tetap uruskan rumah.. #terlalu banyak nak share..Alhamdulilah allah hadirkan suami seperti dia pada waktu yang tepat walaupon kami berbeza umuq bangsa..syukur sanggat 😘

Suka sebap 1.sweet 2.rajin masak 3.rajin kemas rmh 4.rajin lipat baju/cuci baju 5.x memilih makanan 6.penyayang 7.tegur istri nya lembut je siap belai rmbt wife klw nk tegur 8.suara utk bini lembut ja tpi klw dgn org lain amboi bukan main maki dia tpi dh biasa dgr dia maki2 tuh bap ank cina yg ptg dia perhatian ingat semua tarikh hal penting.... #byk lge lah tkt x cukup taip nie hagaa

✔ Sangat penyabar. Dari zaman bercinta 10 tahun lepas tak pernah tengok suami marah. ✔ Rajin layan & jaga anak. Dari preggy sampai sekarang dia supporter terkuat isteri. ✔ Bab nafkah & belanja anak isteri langsung tak berkira. ✔ Bertanggungjawab 100%. ✔ Jaga bab agama. Semoga Allah pelihara & kekalkan kebahagian rumahtangga kami sampai syurga. Amin..

Pasangan saya tak romantik. Kadang boleh bawak gaduh. Bila tengok orang dapat bunga atau coklat rasa jeles lah sikit. Haha Tapi syukur sangat dia sangat bertanggungjawab. Tak payah suruh basuh baju dia buat sendiri, gosok baju, tukar lampin anak, hantar anak pegi pengasuh. And bila bercakap dia sentiasa cakap dengan lembut dengan saya. #truesoulmate

Suami saya dia xkaya dan kerja pun biasa2 berbanding saya, tapi dia; 1. Penyabar 2. Boleh membuat kerja2 rumah tanpa disuruh 3. Lebih pembersih berbanding saya 4. Boleh berjaga waktu malam utk jaga anak atau buat susu anak 5. Mguruskan anak saya setiap hari, mandi kan anak, bg anak makan breakfast dan hntr anak ke sekolah. #truesoulmate

Alhamdulillah allah jodohkan dgn suami yg 1.sentiasa solat & ingatkan saya tentang solat 2.jadi pemimpin keluarga & dpt menerima pendapat lain 3.sangat penyayang,prihatin,bertimbang rasa 4.bersikap terbuka& sentiasa memaafkan sebelum tidur 5.tidak pernah mengeluh walaupun penat bekerja #semogakekaltilljannahinsyaallah