VITAMIN NEW OBIMIN

Hi mommies...nak tanya,korang ada di bagi ke vitamin new obimin khusus utk ibu hamil ?Sbb sy risau x de asid folic, ms first scan hari tu.. asid folic tak di bagi hanya vitamin ni je.So sy nk tnya,adakah vitamin new obimin ni mengandungi asid folic di dlm nya ?

VITAMIN NEW OBIMIN
66 Balas

Obimin ni ada acid folic , saya dari 1st trimester sampai dah masuk 5 bulan makan obimin , then nak masuk 6 bulan nurse bagi acid folic , vit c , iron tablet , vit b complex ☺️ nurse ada je tanya nak obimin yang macam dalam gambar sis ni , tapi saya kata saya susah nak telan ubat besar 😅

hai mommies selamat petang..nak tanya Nee ubat untuk naikkan hb ke?sbp hb sa trun ..sbp tdi pgi klinik drng bagi ne je...selalu 4 ubat drng bagi ...tapi hbis stok asid folic..jadi drng bagi ne jaa tab obimin..

New obimin ni dh lengkap semua vit yg diperlukan oleh ibu. Acid folic also dh ada dlm tu. Ada sesetengah kkia mmg bg obimin je. Ada sesetengah masih bg folid acid dan vitamin2 yg lain. Saya dpt obimin ni.

Ni pun one of acid folic jugak sbb pregnancy kita makin brtambah so kena extra sikit vitamin nya.yg ni include untk baby jugak bukan untk mommy je.mmg kena makan sbb untk kshatan baby.

Saya minum ni vitamin , smua lengkap dlm ni , sy sarankan klau dpt apa2 kaji dlu hehe utk pngetahuan am saja sbb ibu2 mngndung ni snsitif jadi pengetahuan am tntg vitamin wajib hehe

TQ semua mommies2 yg supportive .Syukur la sy da dapat jawapan dari korang semua.Makasih yg doakn sy .Semoga kita semua dipermudahkn hingga saat bersalin..Aamiin..❤

Dah sekali dlm tu.. Tapi xtahu laa knpe.. Stiap kli mkn msti pening.. Ade yg senasib ke dgn saya? Skrg da seminggu lebih saya stop.. Sbb xtahan peningg

2y ago

Tapi kalau makan ubat kena dengn air suam dlu lpstu bru boleh mnum air oren or apa apa jus. Seloknya mcmtu doc su cakap..

Haah dalam obimin ni sumenya dh ada. Tp sy makan je extra supplemen lain mcm calcium, magnesium,vit d,vit c.. Doktor kata xde masalah 🌸 take care sis

2y ago

Hi selain obimin awak amik supplement brand apa ye?

Sy ada vitamin ni... Nurse ada bgi jg asid folic... Kmrin ada minta calcium sbp susu jarang minum tkt gula naik blk... doc pn sarankn ambl calcium....

Kalau sis check kandungan ubat dalam obimin ni . Ada je acid folic . Kadang doktor tak bagi disebabkan dalam ubat tu memang da ada acid folic .