NEW OBIMIN ATAU ASID FOLIC

Hi mommys. Sya pregnant anak first. Nak tanya, kalau doc dh bagi new obimin. Perlu ke lagi makan asid folic?

NEW OBIMIN ATAU ASID FOLIC
8 Balas

Saya hri tu dapat iron, lps tu nurse nk tukar obimin tapi sya tak nak obimin sbb pernh makan, munth2. Lepas tu dia kata kalau obimin kndungan acid foliic dia tak tinggi, so kena makan 2 2, obimin+acid. Dia kata gitu la, tapi sya trus dgn iron+vit c+ vit b and asid folic

Sy pun first pregnancy. G clinic nurse kasi new obimin dan acid folic. Sy makan je dua2 sbb tktahu kan bdan kita. Lain org lain kperluan dan diet. Better awk tnya nurse jugak ok.

Sy g 2 clinic, yg 1 tu nurse tu ckp tkyh amek folic dh. Then sy g clinic lg 1 doc suruh ambil jgk folic

Tak perlu awak Misi bgtau dlm tu semua dh ada vitamin Tkyah bnyak” nak telan pil hehehe

Tak payah. Obimin ada semua vitamin utk ibu mengandung termasuk folic acid ☺️

sy pn dpt obomin, tp dlm tue folic acid xbnyK so sy t.up folic acid kt farmasi

tak payah sebab dalam obimin dah ada semua vitamin

dlm obimin dah ada acid folic