Vitamin diperlukan

Saya nak tanya ibu2 semua…kalau kita makan vit new obimin…perlu ke kita cari vitamin lain lagi?mcm asid folic…tambah darah..sbb doc bagi vit new obimin ja..kandungan baru 7 minggu😊sy first time pregnant..

2 Balas

Bg Sy dah okay dh ambik obimin dulu. Dlm obimin pun dah ada 0.9mg acid folic. And for tambah darah apa semua tu, better ambik Kalau you mmg ada masalah hb rendah. If not tak ambik pun takpe. Kalau rajin boleh tambah makan vitamin c. As pregnancy progress, sy just tambah vitamin C, neurogain (for baby) and pil kalsium. Pil kalsium Sbb Sy mmg xminum susu ibu mengandung.

dalam vitamin tambah darah ni semua ada asid folik, mom boleh tengok kat kotak belakang obimin tu. tak pun search kat google. tapi ada je mom yang lain makan asid folik juga dengan vit tambah darah tu lagi elok rasanya. asid folik ada jual kat pharmacy.