Breast Pump

Hi mommies..nak tanya breast pump brand atau jenis apa yg bagus dan sesuai untuk suri rumah?orang cakap suri rumah pun perlu ada breast pump takut nanti bila lepas bersalin bengkak susu..sye tak ada pengalaman maklumlah anak pertama..Please help meeee ??

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Pengalaman sy jenis lepas je deliver baby mmg kena terkam pam susu. Sy guna medela single pump manual. Murah & mampu milik. If pakai sekejap pun taklah rasa membazir sgt. Jenis sy ni lepas je bersalin susu byk tp tersangkut2 nak keluar smpy bengkak2. Better la get ready pam susu before delivery then standby ms nak bersalin tu. If baby warded sbb jaundice pun pam susu pun jd penyelamat jgk. Sbb boleh sumbat susu pakai syringe anytime, xpyh susah2 nak angkat, letak je bwh lampu biru .. kesian baby. After discharge, memudahkan urusan jgk mak2 yg jg kita dlm pantang selama 44hari tu. Kdg ada urusan terpaksa tinggal baby jap mcm nak tggl baby sbb nak berurut ke kan.. so susu ibu perahan dah ready tinggal nak panaskan je. Apapun, terpulang la kat sis.. nak beli lepas bersalin nt pun boleh.

Baca lagi

Saya pun suri rumah juga.Alhamdulillah saya baru lepas pantang anak pertama.. dalam pantang masa awal seminggu dua tu memang bengkak susu,bengkak sampai rasa nak demam 😒 kebetulan saya berpantang dekat kampung ,saya pinjam breast pump Kakak saya πŸ˜‚ .. Dah lepas pantang ni baru nak beli breast pump sendiri πŸ˜† dok survey breast pump SuperMaMaLab Electrical Wireless Breast Pump FlexiFit. Sis search di fb/ig Super Mama Lab

Baca lagi
VIP Member

Sebaiknya beli siap2. Selalunya 1st time mom mmg akan bengkak susu. & incase anak warded sebab jaundice kena pump susu tu. kalau x lagi sakit. Selain itu, 1st time mom juga boleh jd nipple crack, sakit sangat bila anak isap. Jdnya boleh pump dulu untuk elak bengkak susu.

VIP Member

If hw, tak perlu beli pump just beli milk collector untuk tadah if ada susu menitik. Keep susu anak, InshaAllah ok😊

VIP Member

Ye memang pun sebagai persediaan. Saya pakai jenama sun baby je. Tu pon terpaksa beli sebab bengkak susu.

VIP Member

Bli collector pn ok... sblh bg bby susu sblh gune collector.. klu pam tyme pntg nnty oversupply plk hihi

VIP Member

beli dkt shopee je double electric breast pump punya.. beli dkt momo house

Ye, at least beli yg manual.. Standby tkt bengkak susu nnt..

VIP Member

Try brand real bubee

Better beli lepas bersalin sis. Sy x bengkak susu. Anak 1st.