Breast Pump

Kalau suri rumah sepenuh masa perlu lagi ke nak beli breast pump?

14 Balas

Kalo jnis susu banyk bole la pump. Cm sy dl susu pnuh kjp.... Kdg ank tido breast bert smpai bocor jgk.... Pump..... Sy sllu pump pastu strt mls bg ank susu mlm dah bg susu tepung.. Smpai bengkk breast.. Dah pump.. Dh tuam smua tk jln... Last sy kne breast abcess.... Kene opret... Alhamdulillah lps opret bole yusu... Alhamdulillah breast belah kanan yg opret.. Kiri tk.. Ad susu tp tk bnyk... Nenen yg opret tuh de susu p sy picit kluarkn buang je sbb luka tk smbuh.... Thnt dlm 2minggu kering tkde langsung..... Penglmn sy tuh mnyesal sbb mls kn.... Thnt ni mngndung no2 dah 7buln... Tkmo pump lgi. ..tkot... Bg je ank susu bdn

Sebelum bersalin sy ingt ta penting pon beli breast pump sbb sy suri rumah.. tapi lepas dah bersalin sy beli jugak breast pum sbb kdg2 anak kurang mnyusu breast jd bengkak terpaksa pump jugak simpan buad stok susu.. mana tau emergency bole bagi anak minum susu dlm botol.. sy pump susu bila breast bengkak je.. selebihnya sy selesa bg direct feeding je 😄

Terpulang pada kuantiti susu yg keluar..kalau jenis susu bnyak, cukup dah direct feeding. Tapi kalau keluar ckit, kena standby botol. Pump siap2 n simpan.. Kalau akak, walaupun bnyk keluar, akk mmg simpan juga dlm botol. Standby masa kat luar atau tetamu dtg. Senang nk bg guna botol..x la bukak feeding dpn2 org kan..segan😀

Perlu sis. Pernah sekali anak saya meragam taknak menyusu sebab gatal gusi nak tumbuh gigi, masa tu mmg terus bengkak. Nasib baik ada standby pump 😉

Perlu.. Sebab ade time baby tido agak lame.. Jadi breast akan penuh.. Jd kena lah pam.. Nak elak bengkak susu..

Beli manual punya.. tgk mcm mn. Tkt masa bersalin susu x kuar bnyk... Nnt br beli yg electric punya

Just prepare single manual breastpump je sis, kot2 susu banyak, nanti jadi bengkak susu.

better standby sis . .sebab sekarang ni breast pump dah jdi macam keperluan

Beli lah juga . Untuk kemudahan ibu juga boleh berehat

Standby je sis. In case bengkak susu bole pam simpan.