Breast Pump

Hi mommies..nak tanya breast pump brand atau jenis apa yg bagus dan sesuai untuk suri rumah?orang cakap suri rumah pun perlu ada breast pump takut nanti bila lepas bersalin bengkak susu..sye tak ada pengalaman maklumlah anak pertama..Please help meeee ??

10 Balas

Sebaiknya beli siap2. Selalunya 1st time mom mmg akan bengkak susu. & incase anak warded sebab jaundice kena pump susu tu. kalau x lagi sakit. Selain itu, 1st time mom juga boleh jd nipple crack, sakit sangat bila anak isap. Jdnya boleh pump dulu untuk elak bengkak susu.