Breast Pump

Hi mommies..nak tanya breast pump brand atau jenis apa yg bagus dan sesuai untuk suri rumah?orang cakap suri rumah pun perlu ada breast pump takut nanti bila lepas bersalin bengkak susu..sye tak ada pengalaman maklumlah anak pertama..Please help meeee ??

10 Balas

Pengalaman sy jenis lepas je deliver baby mmg kena terkam pam susu. Sy guna medela single pump manual. Murah & mampu milik. If pakai sekejap pun taklah rasa membazir sgt. Jenis sy ni lepas je bersalin susu byk tp tersangkut2 nak keluar smpy bengkak2. Better la get ready pam susu before delivery then standby ms nak bersalin tu. If baby warded sbb jaundice pun pam susu pun jd penyelamat jgk. Sbb boleh sumbat susu pakai syringe anytime, xpyh susah2 nak angkat, letak je bwh lampu biru .. kesian baby. After discharge, memudahkan urusan jgk mak2 yg jg kita dlm pantang selama 44hari tu. Kdg ada urusan terpaksa tinggal baby jap mcm nak tggl baby sbb nak berurut ke kan.. so susu ibu perahan dah ready tinggal nak panaskan je. Apapun, terpulang la kat sis.. nak beli lepas bersalin nt pun boleh.