Baby kecik

Hello mommies...kelmarin scan ( 36w ) doc cakap baby kecik 2.4 & kaki c baby pon nampak kecik ja...ada x mommies sama mcam saya ? Buku klinik pon doc tahan & doc ada cakap akan rujuk doc pakar.. risau & konfius fikir pasal ni dari kelmarin ?

2 Balas

Saya seminggu sebelum bersalin sempat lg buat scan dkt kkia. Berat baby 2.5 kg. Ok je doc yg bua scan tu. Bila baby lahir 2.4 kg pulak. Mungkin lain tempat lain prosedurnya. Cuma saya lambat sedikit discharge dr hosp lps bersalin hari tu. Saya bersalin 12.25 a.m, kawan sebelah katil bersalin jm 12 tgh malam hari yg sama awal discharge drpd saya. Tgh hari kwn sebelah katil saya dah blh keluar wad sedangkan berapa minit je beza masa kami bersalin. Tapi anak dia berat sedikit, dlm 2.9 mcm tu. Saya pula kena bermalam lg dekat wad. Stres tau. Mungkin sebab anak kecil berat kurang dr 2.5 kg, doc nak pantau. Sebab kurang berat 2.5 kg ni risiko jaundis teruk.

Xkecik mn pun tu sis..2.4kg.scan ni hnya berat anggaran shja.. Sy pun perut kecik tggi rahim xsama dgn weeks pregnant..refer pakar o&g doctor pakar scan dia kata ok je..as long baby sentiasa membesar xde mslh pun.. Makan yg bernutrisi n brkhasiat..susu jgn lupa..