36 weeks pregnant

tadi check up dgn doc, doc cakap baby saya 2.6kg kecik. betul ke kecik 😓😓 doc kata 36w baby sepatutnya berat 2.8kg above 😞 ada tak cara nak bagi berat baby naik??

23 Balas

Sis,sy last week pegi jmp pakar o&g utk delivery mode sbb yg 1st dlu czer..ms scan baby tu pakar tgk baby growth skli n baby sy berat 2.4kg ms 36w pregnancy..pakar ckp baby x kcik dan x besar..pakar tnya baby sblm ms lhir berat bpe n sy ckp 2.8kg je..she was okay with that x bising pon..tp ptg tu pegi kk misi yg bebel kata baby kcik..sy prefer kata pakar lg dr misi kk..😅

11mo ago

mayb doc tengok kepada condition sebelum ni sekali bmi kita agaknya . Alhamdulillah sekali je jumpa doc pakar pastu takda appointment lagi dekat pakar 😆 Alhamdulillah janji baby sihat sihat je

bagi saya ok lagi tu sis 2.6kg.. nnti cukup 38weeks or 40weeks berat dah jadi 3kilo lebih…normal tu.. lain laa mcm sya ni… 36weeks berat baby dah 3.3kilo… kalau 38weeks doktr ckp mungkin 3.7kilo…terusss kena beranak awal xleh tunggu 40weeks😅…

11mo ago

😂 sy cukup 37w6hari admit ward sis.. 38 tu doc nk suruh beranak dah 😂😂 berdebor rasaa...

Sme la sy.. hritu checkup time 36w 3day cmtu.. doc kta berat beby 2556g.. sy ad GDM on diet.. doc pun kta kecik jugak.. sy pun lega la.. x hrap pun besar takut nk bersalin😭.. tpi hrini genap 37w.. sakit manja2 pun ad dh dtg.. xtau bila bersalin ni

Sy scan dgn pakar waktu 36 mnggu..berat bby 2.6kg jgak.. pakar cakap okay je berat bby cantik dah.. tp kalau nk naikkan berat bby bykkan makan protein, susu, @ manis2.. kalau ada gdm jgn cuba2 makan manis sgt😆..

11mo ago

sy rase okay je berat baby tu

Sama mcm sy. Sy scan last week 36w 2.7kg. Tapi doc ckp size kepala & badan baby naik sikit je berbanding scan masa 34w haritu. Isnin ni kena refer hospital terus jumpa pakar o&g. Risauuuuu tkut kena tahan wad😩

Tak same kot masing2.. sy 35weeks scan berat baby dah 2.7kilo doc kata ok kalo below 2.7kilo tu kecik. Entah laa mane satu nak percaya.. takpe yg penting baby sihat.

normal la sis . sy pn scan masa 36weeks doc kta berat bby 2.5kg ok sj tkda masalah . nnti berat dia blh naik lg tu klu blm brsalin smpai 3kg . jgn fikir sgt hehheeh

Klu ikut apps ni, 36w dlm 2.6kg. Ok dah tu 😁 tp klu nk tambah berat baby, boleh cuba minum susu/yogurt, mkn cheese, consume protein lebih dr carbo, mkn kacang2 😁

11mo ago

thank youuu 🩶 boleh la minum susu banyak2 sblm baby kuar 🤭

normal je sis.. kita sama 36week.. doc bgtau berat bby 2.7kg tp boleh jd 2.5 @ 2.6kg..normal je..doc takde ckp ape pon.. positive saja ye sis..

sy mse anak 1st, scan 36w baby 2.64kg tp xde la plk doc ckp apa..atas doc jgk la kot..utk yg 2nd, esk scan 36w5d..masa 28w haritu 1.1kg je..