Scan 28 minggu

Assalamualaikum mommies☺️saya nak tanya ada tak pengalaman mommies yg time scan 28 minggu doc cakap kaki baby kecik sikit&pendek..so far bahagian lain doc cakap okay..saya harini scan 28 weeks kt kk doc cakap macam tu terus jadi risau😪pastu tadi doc cakap girl pulak..aritu 21 weeks sye buat details scan kt Klinik Siti doc cakap baby boy😅dah confuse mana satu nak dengar😂cuma sekarang ni paling merisaukan tentang kaki baby yg doc cakap tu😪😪#firstbaby #bantusharing #seriusnanya

4 Balas

saya buat detail scan haritu waktu 21w, sonographer cakap tulang kaki dan tangan baby macam baru 20w. Dia cakap jarak seminggu tu biasa lagipun awal2 dulu saya scan pengesahan mengandung pun memang lari seminggu. so sonographer suruh minum susu ibu mengandung sebab nak bagi baby dapat kalsium cukup sebab saya memang kurang minum susu. mungkin sis boleh cuba tanya dr lain utk minta pendapat.

Sama la Kita. Scan 20w Kat kk, alhamdulilah semua ok, Tapi doc Ada bgtau kaki Pendek sikit. Saya pikir positif Sbb Baru 20w, insyallah baby akan ada growth Nnty. Janji kandungan sihat Itu da memadai untuk kami. First baby kami premie baby, Itu Bila Yang kedua, kami tak kisah janji bersalin dipermudahkan Dan Anak sihat. Saya doakan kandungan sis sihat n growth healthy jgk ☺️ think positif okay

Cuba minta second opinion kat klinik lain kalau takde halangan kewangan. Mungkin boleh pergi balik kat klinik yg awak dah pergi tu jugak. Ada mesin scan kk ni yg bukan teknologi latest jadi kadang kurang jelas.

2y ago

InshaAllah moga baby tkde apa. Harap dimudahkan semuanya 🤲🏻

so baby sis macaman skrg ? sy pun baru scan 24w doc ckp lain ok cuma kaki bby mcm pendek sikit masih usia 21w. risau pula😅