Proses Kelahiran Yang Anda Alami

Hi mommies! Ibu-ibu pernah lalui proses kelahiran yang mana? Ada yang pernah bersalin dalam air tak? Jom kongsi dengan kami dan pengguna lain di ruangan komen!

Proses Kelahiran Yang Anda Alami
512 Balas

first forceps baby boy 2nd normal baby boy n sambut sendiri sensorg dlm bilik air 3rd normal baby girl 4th induces baby girl sebab overdue

5y ago

Subhanallah... Mudahnya sis bersalin ank no 2 ni.. Alhamdulillah... Cuma part jahit hidup2 tu la, sy pn dh prnah rasa.. Hya Allah je tahu mcmna sakitnya tu.. Masa bersalin kan ank no 2 juga la.. Kna gunting sbb baby besar.. Ibu kecik je.. Skrg ni besar juga dh ank no 2 sy ni.. Dh 12 tahun umurnya..

Yg 1st czer,and 2nd try vaccum,forsep n normal...sebsb masa 2nd tu mmg dapat rasa smua ..doc ckp nafas tak panjang...blum pandai nak teran...huhu

Ank 1st&5-vacum Anak ke2&3&4-normal Anak ke6-czer Anak ke7.. InshaAllah due bulan 6..harap2 blh normal.. ❤️❤️

1St normal (5hour) 2nd czer(bby breech-1hr) 3rd due 17/7 wanna try VBAC after czer hope xlama dlm LB

Vaccum sbb mummy da xde tenaga nk meneran n jantung bby pun dah lemah gak masa tu , so doc trpksa vaccum

First-Faraj-girl-2.50kg Second-Faraj+Vacuum-girl-2.82kg Third-Emergency Czer-Twin boy-1.45kg &1.745kg

Melalui faraj. Nyaris dah nak kena vacuum sebab jantung baby lemah. Menyempat je teran bagi keluar.

melalui faraj da 4 kali.. alhamdulillah.. smua sihat2 smpai ke hari ini... 😍🤲🏾💓

2 orang dah saya brsalin normal alhmdulillah...menanti yg ke 3 lagi😍😍😘😘

22 melalui faraj..harapny yg k3 pon sm faraj..semangat &optimis brsln normal lagi😘😘