Selalu berhias waktu mengandung?

Hi mommies😍 Ada ke yang dekat sini selalu berhias sewaktu mengandung?🤔 Orang tua-tua kata kalau selalu berhias ni biasanya mengandung anak lelaki tau😅 Apa pendapat mommy?👇 😄

Selalu berhias waktu mengandung?
39 Balas

Semasa hamil Ibu2 x sama kan.. Anak sulung akak girl, tak suka nak berhias, anak ke 2 boy suka berhias..... Dan skrg ni akak hamil 5 bln lebih dah, boy juga doc cakap, mmg suka berhias juga😆😆hahahah..... Dulu makcik akak hamil semua nya 3 boy, makcik akak tu lansung X suka berhias..... 😆😆Pembawa baby ke cam tu.. Hhahahahha.. Pelik tapi benar..... Nak ckp fakta x juga.. Nak ckp mitos x juga... Kann 😁😁😁

dari bujang suke berhias , bila pregnant , malas yg amat , mandi pom malas ,, masuk je 20week , rajin je bersiap 😃 tapi muke mmg x de seri lansung , kulit naik jerawat padahal mmg jenis kulit x lekat jerawat , pegi scan pompuan aishh suke lah kite ni 😂 ni dah dekat nak branak baru nampak seri 😅

No such things.. Sejenis suka bersiap dr sejak bujang.. Makeup n bersiap cantik utk self-confidence sampai la sblm masuk labour room 😂 pelik doc n nurse dorg tanya nak gi holiday ke 😬 for me positivity sgt2 penting esp time preggy mood akn tenang je urusan pun mudah InsyaAllah

org tua dulu dulu xdan scan 4d 5d 6d .. jadi teka2 .. kebetulan tekaan betul 😂 yg xsuka mekup ni sbb kan moring sickness , so xlarattt.. bila abis fasa tu .. ha melaram lahhhhh.. tapi ad je jenis mmg before preggy pun diaaa mmg jenis x suka mekup....

Mitos kot sbb mase pregnant baby girl, muka sy kusam n gelap, jdnya kuat tepek foundation..kiranya kuat berhias..lg satu kuat membeli pakaian, tp PKP..jdnya hujung kehamilan baru bleh pakai..skrg dh selamat bersalin..

sy mengandung anak lelaki xduka brhias. habis smua gelang cincin sy tanggalkan sbab rimas. pencuci muk yg basic pom sy xpakai. g klinik asyik pakai t shirt n tudung yg x brgosok. memang slekeh je sy masa tu

Pasal berhias tak juga. Trimester pertama x suka berhias. Tp nak dekat2 trimester ketiga suka pula berhias. Cuma sa x suka masak.. suka makan kat luar. Doktor kata anak lelaki

Mana maunyer.. Sy tgh preg baby boy tp nk bersiap punye lah malas.. Smpai kt rumah hari2 pakai kain batik pstu smpai ke ats dada..klo kluar bole kira bpe kali je makeup.. Haha

kadang kalau mood saya rasa rajin saya akan makeup dan kalau mood saya rasa malas saya tak makeup haha so saya rasa ini hanya mitos je 🤣 sebab dua² saya suka buat ..

Sy mse mgndong ank lelaki ska sngt brhias,(ank sulong) Skrg mgndg ank ke kedua pom lelaki,lgsung xska brhias😂😂pmbawakan lain²