pembawakan

Kalau malas nk berhias betul ke anak lelaki eak. Hehehe sebenarnya tak kisah pun boy ke girl. Sampai suami cakap perasan tgok muka dia dekat cermin da nampak muka jadi lain ???.hehe pape pun Janji anak sihat ALHAMDULILLAH.

21 Balas

Ketika mengandung rasa sangat2 malas utk nk berhias, pergi kerja pun semua cari baju yg tak perlu seterika. Tudung pun sama, dah takde nk berbawal, berlilit2 shawl, pakai tudung sarung je. Pembawakan saya ketika mengandung, kulit muka saya jadi gelap! Ramai yang tegur kenapa kulit saya jadi macam tu?! Masa scan baby sorok anu dia, doktor pun tak pasti boy or girl. Bila lahir... Girlll! Alhamdulillah. Hari ni dia genap umur 10 bulan. Warna kulit saya pun dah kembali seperti asal..

5y ago

Smlm baby saya genap umur dia 10 bulan

malas nk bersiap, keluar selebet pun tak kisah, muka byk jerawat, kulit kusam, kuat sensitif sampai suami takde salah apa pun boleh buat merajuk.. pastu mmg gila makanan manis.. bila scan doc kata girl.. tapi semua org sekeliling kata boy.. saya dan suami senyap je.. Biar keluar nanti, baru semua tahu. 😍😍😘

Mse ank frst mmg mls sgt nk brhias cntik2..takat pkai bedak n gincu ala2 kadar jew..kuat sgt tido..kua ank boy😁..bile msok ank second rjin plak brhias,siap pkai mscara,lipstik bgi nmpk gitu,eyeshadow bagai r kn..tido kurag..scan bby now dpt girl😊..alhmdulillah sepsag

Kwn saya pla msti topup gincu slalu masa preggy. Sekali hmpir 30kali nmpk dy top up gincu d ofis 😂 Pastu dy bgtau sblm tdr dy mst lukis kening and pki gincu sikit 🤣tup2 kluar baby boy 😆

5y ago

Hehehe thankss sharee pengalaman yea semuaa

Sya preg bby boy dulu xbrubah..sma jer sbb sya jenis mmg bhias..preggy ke x mmg jenis suka bajet lawa2 😁 xsah kalo xbhias....walaupun sya masa tu morning + evening sickness..

Sy malas nk berhias. Nk bersiap bile nk keluar pun sampai nangis2 sbb xde mood nk tuka baju. Tp hati nk keluar jalan2. Alhamdulillah keluar baby boy

5y ago

sama la sis. dalam hati nk je keluar jalan2. tapi malas sangat nk bersiap. harap saya pon dapat baby boy jgk 😍

Sy mse prgnant no.1 & no.2,x suka berhias.keluar bby girl... Prgnant no.3,suka bhias,kluar bby girl . Mse prgnant bby no.4,suka brhias.keluar bby boy plak 😊

5y ago

Tips nk mnum air gula.. Teguk abis dlm satu nafas..moga dmudahkan smuanya😊

Xjgk sis, sye ade 2org ank lelaki, yg pregnant first xsuke bhias, yg no2 suke bhias n mekap2 bg cntik.. Ske bunga2 pn ank laki jgk🤭

5y ago

Sama. 😅

Saya ada angin nak berhias ..asyik beli maskara baru gincu bru ..ahahha tdung baru ..time2 nk kluar jd malas yak maat...haha

sye masa 1st & 2nd trimester malas bersiap, keluar rumah tak mekap. dah hujung2 rajin plak mekap. dapat baby girl 🤭