Tips Ibu hamil mudah membuang

Hi mommies² semua...ada tips tak macam mana nak membuang...saya dah pregnant 5 week...dah berapa hari tak membuang..rasa tak selesa sangat...kalau makan pisang, betik, pun still tak jalan...perut kadang rasa memulas tapi tak boleh membuang...ni pun rasa berangin jer perut, kembung buncit lagi...huhuhu help me ??

19 Balas

buah naga, buah prune, limau sunkist, buah betik masak..ni cara sy la..pilih je mana nk mkn..

5y ago

orite sis.. tq tips..in shaa Allah t sy amalkan...🤗

Mcm sye Sis, klau boleh elakan makan or minum brcoklat.. Bnyakkn minum air suam-!! Panas..

5y ago

okeyhh, in shaa Allah tq..t sy amalkan...😊

kalau sy bykkan makan sayur & buah.. mnum air byk.. insyaAllah membuang hari2..

5y ago

sayur byk mkn..buah tu kurg...tp in shaa Allah sy try amalkan t..tq sis bg tips...🤗

Amalkan makan kurma 7 biji setiap hari. Mmg bgs untuk penghadaman.

5y ago

okeyhh..tq sis bg tips...in shaa Allah t sy amalkan...

Kalau sy, Makan buah betik & amalkn mnum myk klapa dara😉

5y ago

Boleh.. Klu x lalu, blh try gel 😉

Bnyk mkn buah.. & mkn shaklee yg namanye ostematrix

5y ago

in shaa Allah..tq sis bg tips...🤗

Try minum Oren sunquick atau minuman bersusu

5y ago

Welcome n selamat mencuba petua2 yg kami2 dh bg..tgk Mana yg serasi lepas ni keep continue ja...

minum air lemon. blh lawaskan pembuangan

5y ago

before ni, xpregnant mnom pn xmau...huhu 😂

Prune juice

5y ago

tq sis...