Kembung perut

Hi mommies, ada tak cara utk hilangkan kembung perut. Sy dh bgtau Dr, dia kata mmg normal je kalau kembung perut, sembelit susah nak membuang bila awal kehamilan. Tapi betul2 rasa tak selesa bila kembung perut. Berangin je rasa perut ni. Minyak angin pun sy tau tak boleh guna suka hati. Pergi farmasi pun dia tak berani bagi ubat utk ibu mengandung.#pleasehelp #firstmom #ingintahu

5 Balas

makan ontime, jangan lewat makan. Tips untuk elak kembung perut. Then makan buah yg boleh senang lawas macam pisang. Jangan tunggu lapar atau perut masuk angin baru makan. Then makan dalam potion yg sikit tapi kerap. I amalkan cara ni, since dr i suggest. Yup membantu sangat.

Sy pun asyik kentut.. Kembung perut. Sembelit. Suami tegur tengah tido pun kentut.. Memang symptom pregnant.

sy berangin dan gastrik..sy makan gaviscon insyallah malam bole tido...sy mkn kerap pun berangin juga...

minum air halia sis. atau banyakkan halia black pepper dalam masakan. macam masakan orang berpantang tu.

pernah try gaviscon? pregnant boleh minum gaviscon pink.