Hospital Kerajaan

Mommies yang pernah bersalin di hospital kerajaan, jom kongsi pengalaman anda!

Hospital Kerajaan
123 Balas

5 dec 2019, sy selamat bersalin di Hosp Sultanah Aminah JB . alhamdulillah sgt2, staf sana sangat baik,ramah . dari doktor hingga ke nurse semuanya sgt baik . sy bersalin,anak kena msuk wad baby, sy pula kena stay dekat wad bsama ibu2 yg lain . jd bila sy nak menyusu, sy kena pergi kat wad baby . staf nurse kena teman sy pergi ke wad bayi, sanggup mereka teman sy ulang alik dari wad ibu ke wad bayi . sgt2 bagus staf HSA . dgn budi bahasanya, ramahnya.. sy sgt puji . sy bsalin normal anak pertama,bnyk perkara sy tak tahu . staf nurse sana ajar bnyk perkara . ada 1 malam tu, ibu disebelah katil saya, anaknya menangis teruk tanpa henti dalam pkl 2pg.. nurse dtg ambil bayi itu dan tak lama kemudian nurse tu pulangkan balik bayi itu kpd ibu nya dlm keadaan bayi tu sudah tidur . bila ibu tu tanya anak nya kenapa, nurse tu kata bayi nya kembung perut dan sudah ditukarkan pampers . malah nurse itu suruh ibu itu berehat,nurse itu tlg tengok2 kan bayi itu . sangat bagus staf HSA . terima kasih sgt2 🥰

4y ago

Salam.. saya nak tanya, kat HSA sis masuk wad besalin kelas berapa? Ada kne bayar deposit tak?