Jenis-Jenis Susu Untuk Anak

Mommies, yang mana satu anda berikan pada si kecil anda?🍼🤱🏻 Jom kongsikan dengan Min dan ibu-ibu lain!

Jenis-Jenis Susu Untuk Anak
99 Balas

Anak sulung susu formula sampai 2tahun 3bulan je..lepastu tukar fernleaf & sekarang 3tahun lebih dah minum full cream kotak je..dia cuma dpt susu badan 2bulan je tu pon x cukup..kesian dia dulu sbb yela 1st time jd mak so xtau sangat..pantang pon sendiri..then dpt 2nd susu badan sampai sekarang cuma dah 2tahun ni susu time nak tidur je..time lain2 tu susu kotak mcm abang dia..🥰

anak pertama fully susu formula. anak no 2 sebulan susu badan campur susu formula lepas tu continue susu formula. sbb susu badan makin kurang

Alhamdullilah dari anak pertama hingga anak ke-4 dipermudahkan susu badan. InsyaAllah utk anak yg ke-5 bakal lahir akan bg susu badan juga.

Anak first- Susu formula(kurang susu bdan masa ni) Anak second- Susu badan(alhamdulillah susu bdan meriah, rezeki anak kedua)

anak first, dah 6bulan masih susu badan. ada cara tak supaya baby nak susu botol? dah try banyak jenis botol

Susu badan sebab anak alah dgn susu lembu. Now dah 6 bulan still bagi susu badan walaupun bekerja

mesti lh susu badan..baby sihat,jimat kos...lagi pn suri rumah sepenuh masa..

anak sulong susu badan sampai 1tahun3 je sbb mama takkuat sbb preg second baby 😓

2y ago

mula mula anak saya pon mcmtu jugak, dia tak biasa , saya kentalkan mental paksa jugak dia, sbb nak stopkan susu badan betul betul, awak try letak apa apa kat bahagian puting tek awak , macam saya letak asam jawa , dia mula mula nangis sbb rasa pelik 😅 tapi nanti dia sendiri taknak dah puting tek sbb rasa semacam je 🤣 lepastu anak saya terus nak susu formula sbb dia akan rasa lapar dia akan ttbe minum susu formula tu jugak , tapi mommy kena kuatkan mental mommy , just share pengalaman❣️

A B C.. C tu jarang.. Bila susu formula tinggal dialah penyelamat.

susu badan ketiga² anak..moga berterusan utk anak ke-4 ne