Vitamin

Hi mommies, sy tak boleh makan vitamin yg KK bagi ni. Sy makan je muntah, mmg tak sesuai. Next appointment 31st ni. Boleh ke selama sy tak makan vitamin ni sy makan acid folic je? Risau mcm baby tak ckup vitamin. Skrg 13wks

Vitamin
179 Balas

Saya pon tk mkn ubat ni .. Sy beli iberet kt farmasi je .. Sy inform jugak nurse .. Sbb tknk membazir ubat kk bagi tp tk mkn pon

ni zincofer kan ? Memang , aritu masa awal2 nurse bg pun sya muntah , pastu sya gtau nurse sya muntah , so dia tukar new obimin

boleh jer..try discuss dgn nurse tu, pulangkan jer balik vitamin tu..ataupun selalunya vitamin kk ni sesuai dimakn waktu malam

klu x sesuai boleh minta tukr ubt tu sis...bgitau dgn doc..sy jg mcm tu dlu syukur..slpas ubt ditukr..sy x muntah2 sudh

Ubat ni mmg akan loya. So better makan sebelum tidur. Lps makan tu terus tidur. Sye buat mcm tu la bru tak muntah.

saya pun sama muntah masa mula2 makan ubat ni..lepas tu sy try makan sebelum tido dengan air oren sunquick alhamdulillah ok

Try mkn sblm tdur..then tdur, spya xmuntah.. Sy dlu pun mkn ni sblm nak tdur.. Klu mkn wktu pgi..alamat smua kluar blik😆

vitamin ap ni . xpe kot tk mkn sbb masa mengandung mkn folid acid dgn obimin je . folid acid jgn skip sbb utk tulang baby..

try mkn mlm sis sebelum tidur tuh. sye pon masa pregnant makan pagi sure muntah balik. kalau mkn malam elok je tak muntah.

Saya pon mmg x boleh mkn yg ni..mesti muntah..sembelit pon teruk..sy sesuai dgn obimin..so pergi farmasi beli sndiri je..