Ubat vitamin kk

Bila kk akan bagi ubat vitamin selain folic acid ya? Saya dah check up 14w tapi doc tak bagi apa2 ubat utk saya makan. Next appointment nanti usia 20w.

6 Balas

saya last check up 13w. doc bagi obimin plus suruh makan and ada folic acid + vit d. next appt 17w. beza obimin dgn obimin plus dia ckp ada extra fish oil elok utk otak baby. saya x pergi kk jadi xpasti cara doc kk mcm mana. tp doc saya cakap dah mula kena makan supplement dari 13w. sbb baby da mula nak membesar. tp appt awak agak jauh 14w terus ke 20w. selalu once a month. mungkin blh ke klinik swasta jugak utk check and tanya2 doc

Masa saya pergi first appt kk, kk ada tanya ada ambil ubat tambah darah apa apa tak. saya kata ada. Obimin(saya dapat dari klinik swasta masa scan confirm pregnancy) time tu mmg hb saya ok, 14.3. So misi suruh teruskan obimin. then bila next appt kk. hb saya jatuh 11.9. KK suruh stop obimin, dia bg Zincofer. tapi tak cukup untuk sebulan. zincofer saya dah habis baru ni. So saya mmg nak p cari kat farmasi.

8mo ago

masa sec appt kk, yg hb drop tu, saya 13week++. KK bg Zincofer

sy x gi kk. sy gi private klinik. tp sy mkn folic + vit D & DHA supplemen. doc tgk hb ok so dia ckp lepas 20week nnt baru boleh ambik multi vitamin & calcium. skrg x payah.

mcm saya makan iberet je sis . dlm tu semua ada dh . start makn masa 10week..

beli vitamin dekat pharmacy je dulu sis. kesian baby xdapat vitamin tu

8mo ago

sy dulu pernah buat ivf, doc bagi obimin plus, so sy continue vitamin tu, pastu beli iberet jgk. lepas dah habis, minta kk, kk bagi zincofer bulan2

hb awk ok ke?

8mo ago

first appt dulu masa buka buku pink 9w. masa tuh hb ok 14.3, doc tak bg ubat apa2 continue folic acid je. sbb dia ckp awal lagi nk bagi vitamin. yg ni appt kali kedua tapi minum air gula je