Vitamin

Hi mommies, sy tak boleh makan vitamin yg KK bagi ni. Sy makan je muntah, mmg tak sesuai. Next appointment 31st ni. Boleh ke selama sy tak makan vitamin ni sy makan acid folic je? Risau mcm baby tak ckup vitamin. Skrg 13wks

Vitamin
179 Balas

Akk kna makn.... Sebb takut baby x cukup vitamin untuk membantu pembesarannya.... Vitamin apa yang akk dpat...sya vitamin B complex dgn vitamin C

sy dulu dpt juga takboleh telan.. nurse ckp minum air oren sambil makan ubat takrasa la besi dia. tp dia bg sy tukar ubat sy ambik obimin

Sy pon xleh mkn vitamin kk punya just ambik acid folic je, awk mkn lah buah2 yg ad vitamin c ok ugk sma je xpon beli kat farmasi vitamin c

Tgk orang....x serasi tukar lain nnt....sy mkn zincofer tu alhamdulillah ok je....cume lps mkn ubat tu sakit kepala...doc gtau normal...

klau xblh mkn zincofer tu sis try beli yg len kt farmasi...beli obimin plak...zincofer nie rmai yg xnak sbb bile mkn jer mntah2 n loya2

Saya makan bp cantik,xmuntah tp sesak nafas & sembelit ..skrg makan pil hemanatik yg 4 sekawan tu..hehhe..mgkin xserasi dgn sis..

Sis boleh cuba mkn vitamin tu minum air campur limau kasturi.. Sy buat mcm tu alhamdullilah xpening or muntah bila mkn vitamin tu..

Blh tukar sis dgn nurse, bgitahu kat nurse, saya pon xblh mkn ubat tu, mkn pon muntah... Tpi seelok ye mkn smpai bersalin...

Minum dgn air jus mcm oren ke.. Insyallah krg rasa bau ubat tu.. Sy mkn mcm tu xde munth.. Tp lau still munth mayb xsesuai dgn sis

Maaf. Nak tanya. Awak dpt ubat nih masa usia berapa week? Sy baru pregnant 7 minggu. Tp da jumpa doc. Diorg xdek bg ubat pape pon.