Alahan muntah

Hi mommies, sy skrg tgh pregnant anak ke 2 & baru trimester 1...masa pregnant anak no 1 sy tak ada alahan..tapi kali ni teruk pulak alahan sampai kan tak boleh nak makan apa2.. Asal makan je tak sampai 5 minit keluar balik... Ada apa2 tips tak utk kurangkan loya? Dh dekat sebulan tak makan nasi, risau baby dlm kandungan tak cukup zat...😔

2 Balas

Hai sis. Saya pun saya bru pregnant first trimester. Klu tak bole mkn nasi jgn paksa tau. Mkn benda lain, bubur atau oat, oat tu awk potong buah buahan masuk skli dlm tu. Tak apa tak mkn nasi yg penting perut kita ada isi untuk baby. Sama mcm saya sis. Dah tak boleh buat apa sbb tak dpt mkn nasi, rasa sedih, tp saya cuba mkn something yg lain badan ni boleh terima. Nanti second trimester insyaallah ok dan boleh mkn mcm biasa..

4y ago

Tq sis..InsyaAllah nanti sy cuba..😊