Alahan muntah sampai beranak

Hi semua,dulu utk first baby alahan muntah start dari 6 week sampai la baby keluar..sekarang nie pregnant utk second baby,ingat xde mcm dulu tapi sama je muntah2..lepas makan x sampai 5 minit muntah abis.🥲🥲ada x apa2 petua utk kurangkan alahan muntah nie.minum air pun muntah stress sungguh.

2 Balas

1st baby sy dlu pun sy sm mcm sis. dr tau mngandung smpai beranak alahan teruk sgt. minum air putih pun muntah. skg ni utk 2nd baby so far xteruk sgt. nasihat sy pd sis, kalau alahan teruk sgt boleh tanya dgn doktor ubat khas utk tahan muntah/loya tu. sbb utk anak 1st dlu sy xtau psl ubat ni. ms 2nd baby ni baru tau. tp xambik pun sbb xteruk mcm yg 1st.. hehe

4w ago

ada, sis cuba tanya dgn nurse/doktor. sllh kalau mngidam teruk sgt mmg kena bagi. sbb takut ibu mngandung hydrated lemah dgn anemia sbb xdpt mkn minum

Ipar sy mcm awas sis. Alahan teruk smpai bersalin.