Nk minta pendapat, teruskan bekerja atau berhenti?

Hi mommies, sy nk mnta pendapat semua. Skrg ni sy bekerja sbg pegawai govt sector nk msuk 2 tahun dh, and tgh pregnant 17w. Kdg2 rasa down sgt sbb ldr dgn suami, dan tinggal berseorangan. Family pn semua jauh. First trimester alahan sgt teruk, sy cuma bgantung dgn buah sj utk mknn harian, nasi mee lauk2 kuih smua xdpt makan smpai hb sy rendah dan berat turun 5kg+. Skrg dh trimester kedua alahan dh okay sikit, tp sangkut gdm pulak even xmkn sgt, most probably sbb first trimester sy bergantung dgn buah je. Husband mmg suruh sy bhenti, sbb mampu utk support. Tp sy blm bhenti sbb maybe dh biasa kerja dari bujang, dan tekanan sekeliling yg salu je ckp syg la klau bhenti, ssh nk dpt keja govt, etc etc. Tp sy ni yg mkn hati, lg2 masa alahan teruk tu sy menangis tiap mlm smpai tertido sbb penat sgt. Tambahan tekanan kerja yg kdg2 bos xfaham keadaan sy yg tgh mengandung. So, should i just resign? Esok sy checkup, doakan hb sy dh okay dan gdm terkawal ya. Sy skrg ni buat bsp sndiri every two weeks. Berat mcm msih sama, xnaik lg last sy timbang bbrapa hari lepas #advicepls #firstbaby

23 Balas

Sy kerja swasta berhenti..kalau kerja gov sy xkan berhenti. Bukan senang nk dpt gov

Jgn berhenti sissssss. Alahan tu semua kejap je. Fikirkan masa depan anda~ Hehe.

cuti tanpa gaji dahulu..skrg kene beringat.. dugaan akan dtg masih byk dik..