Alahan teruk

Assalamualaikum mommy2 semua.. just nk tanya ada apa2 cara x utk boost energy.. Sy alahan teruk sgt.. dr bangun pg smpai la nk tdo mlm asyik terbaring saja.. terbayang mknan pun dh loya.. klu mkn pun kluar balik... Mkn buah pun sama jgk.. kadang cuba paksa utk mkn tp tekak pahit sgt mmg akan muntah jgk cpt @ lambat.. perut dh xdak isi,berat dan energy drop gila... Ni kandungan kedua sy.. di tambah pulak dgn ank sulung usia 2thn yg sgt lasak... Sy dh habis tenaga nk handle😭😭 klu ke hospital ada ubat ke, ubat tahan muntah ke @ tambah air ke... Bleh x mommy2 tolong suggest apa2 yg dpt membantu sy.. hanya terima kasih mampu sy ucapkan..

4 Balas

klw prgi hospital akan drip air sbb da bnyk kali muntah kn? pastu ubat tahan muntah doc akan bg. tp masa saya 2tahun lepas saya alahan terukk jgk sama mcm awak. smpai bersalin alahan. ubat tahan muntah mmg tk membantu. haha mmg akan muntah jgkk. klw tahan lg tk selesa perut

Sis cuba jus mamariam saya mse first time preggy alahan teruk mkn xde selere nk muntah je.. lps mnum jus mamariam ok boost enegy kurg muntah. Dn pg makesure isi perut pksa utk mkn jgk tau

Kalau dah 48jam berterusan begitu, kena jumpa doktor untuk dapatkan rawatan dan pemeriksaan. Risiko dehidrasi yg beri kesan pada puan dan kandungan

dah cuba makan buah?

2mo ago

dh.. mcm2 buah sy beli,sama jgk,perut kosong dan lapar ,bila paksa mkn muntah jgk.. try mkn sikit2 pun sama.. perut pun mcm pedih berasid ja.. kadang tu bila dh masuk makanan Sy cuba paksa diri jgn muntah wlu dh nk kluar sgt2.. tp lepas beberapa jam tetap akn kluar jgk