Alahan teruk

Assalamualaikum mommy2 semua.. just nk tanya ada apa2 cara x utk boost energy.. Sy alahan teruk sgt.. dr bangun pg smpai la nk tdo mlm asyik terbaring saja.. terbayang mknan pun dh loya.. klu mkn pun kluar balik... Mkn buah pun sama jgk.. kadang cuba paksa utk mkn tp tekak pahit sgt mmg akan muntah jgk cpt @ lambat.. perut dh xdak isi,berat dan energy drop gila... Ni kandungan kedua sy.. di tambah pulak dgn ank sulung usia 2thn yg sgt lasak... Sy dh habis tenaga nk handle😭😭 klu ke hospital ada ubat ke, ubat tahan muntah ke @ tambah air ke... Bleh x mommy2 tolong suggest apa2 yg dpt membantu sy.. hanya terima kasih mampu sy ucapkan..

2 Balas

Gtau doctor, klu berat drop more than 7% dlm msa 2mnggu & dehydrated slalunya doctor tahan ward..dlm ward nti kna bgi ubat masuk dri drip..sy x tau ibu2 lain tp pnglaman sy lpas kna bgi ubat tu sy rsa mcm nk sawan, msa tu mmg x bermaya sgt2 then kna lg bgi ubat tu which doctor bgtau mmg dose kuat..badan mental mcm mengigil x btl dh, nk tdur pn xleh.. nasib dlm msa sejam slpas bgi ubat nurse doctor blik2 pantau dlu..so bgi sy kna prepare juga know what to expect, tp lain org lain juga kesan kot.. lpas bgi ubat tu okla, wlaupn lpas hbs ward 4 hari msih ada alahan tp bila mkn ubat muntah boleh kawal dh..sblm tu even kna bgi ubat muntah pn xde kesan

2mo ago

terima kasih sis kongsi.. seram jgk dengar pengalaman sis.. apa pun semoga kita semua kuat aamin...

sy syorkan awk pegi klinik tambah air ckp kat doktor awk xleh mkn langsung muntah2 xlarat nk jln selalunya doktor akn bgi vitamin tenaga dlm drip tu tapi klau awk dh teruk sgt dia akn refer awk ke hospital terus . Dah okay sikit nanti cuba mkn benda2 yg msam2 untuk pembuka selera

2mo ago

Klau ada alahan teruk muntah2 slalu doctor tdk sarankn mkn masam2 sbb akn buatkn lg rsa mau muntah. ni klinik tmpt sy la. Boleh try error.