Bahaya Tak Nescafe untuk awal kehamilan

Skrg preggy 8W. Unexpected baby kali ni. Cuma nak tnya, sy ibu yg bekerja shift. Kdg2 sy letih dan mengantuk sgt time kerja sbb sy kerja call centre yg kena jawab call tiap masa. Faktor letih sbb sy alahan teruk, dgn ank sulung umur 2 tahun 3 bulan kdg2 susah sgt nk tido malam.. xpernah tido awal, mcm2 cara dh didik tp gagal. Jd bila mengantuk sy terpaksa ambil coffee or nescafe hari2 time kerja. Lg 1 ubat alahan muntah yg doc bg buatkan sy mengantuk teruk. Sy terpaksa ambil nescafe. Cuma awal2 hamil ni boleh ke sy ambil nescafe hari2?? #secondbaby #8week

Bahaya Tak Nescafe untuk awal kehamilan
2 Balas

Kalau terpaksa,, baik beli yang Decaff sis. Sebab kalau beli yang biasa berkafein tu tak elok. Lagilah minum tiap hari, HB drop teruk nanti. Bahaya, oksigen tak sampai ke otak boleh pitam atau pengsan. Baby dalam kandungan pun akan stress dan badan sis akan lemah nanti.

2y ago

Tula sy pun first time dgr. Sy tahu pun ada org komen hritu. X silap sy dia kta brand Nescafe juga. Tapi cri yg Decaff.

Better ambil yg decaff punya.

2y ago

Dekat lotus (tesco) ada jual. Harga sy beli dlm RM16.00++ sebotol