Alahan bau

Sy pregnant dh nk msuk 19minggu..tp alahan dgn bau memasak tu..even nk mkn pn kna tggu sejuk n kasi hilang bau2 n wap panas tu dlu..start pregnant mmg xboleh masak smpai skrg..time org masak sy berkurung dlm bilik n kalau tak tahan sgt mmg kena duduk dlm kete je..syukur sbb stay dgn fmly lg..tp kesian kt husband dh brp bulan xmkn air tgn isteri..how to solve alahan dgn bau ni? Mind to share please.

1 Balas

Kalau saya mmg tkda apa2 tips , nak taknak kena hadap je alahan tu semua sbb saya pun alahan sampai muntah2 , alhamdulillh dah 3rd trimester dah okay mcm biasa. Cuma bila dah 3rd trimester ni pinggang rasa nak ptah pun ada sbb baby makin besar🤣 apa2pun enjoy your pregnancy sis , tkpa bgthu je suami mesti dia faham🥰 kita bukan saje2 nak ada alahan tu kan hihi

2y ago

makan obat obimin sis insyaallah ada lah tu kurang sikit-sikit... nnti