Resign kerja atau stay?

Hi mommies. Sy mngandung anak pertama. Tdk mau mnyusahkan orang tua sy utk jaga anak sy nti lps habis cuti bsalin. Sy dan suami bkerja. Sy kerja by shift, suami office hour tapi kekadang OT utk cari duit lebih. Sy dlm dilemma, patutka sy resign atau kerja slps pantang? Sy takut kami bdua penat, dan kurang masa brsama baby. Tkut masa baby hanya banyak bersama org tua sy. Suami tdk la gaji tinggi, hanya cukup² makan. Tolong beri kata nasihat siapa ada pgalaman..tq

2 Balas

Bila ada anak..100% kewangaan berubah....dulu berdua..nnt bertiga....dari la mkn minum.pakaian..insurans..saving.... if gaji suami blh tampung semua ok...penting lepas ada anak kena berjimat cermat... Klu kamu kerja at least kamu blh buat saving gaji kamu... Kalu sya..jgn resign keja...anak bg parents jaga..tapi kena pandai fikir..hujung bulan bagi la sikit duit sm parents... Parents tlg jaga anak.. kamu sdh save duit gaji amah jaga anak...

saya rasa....bagus sis bincang benda ini dengan suami sis....biar keputusan tu adil dan dua2 setuju