Submit resign letter

Before ni ada luah kt sini yg sy stress sgt2 dgn kerja. Kerja sy superb stress sbb sy kerja call centre cmpny singapore.. tiap masa kena angkt call, bru rehat sminit dh kena tgur knpa rehat?? Knpa xambil call?? Sedangkan bru sminit sy rehat.. bru nk mnum air, nk tarik nafas. Dhla bru lps kena marah dgn customer. Sy pregnant 9 week skrg, utk jaga emosi sy supaya xstress, juga risaukan baby dlm perut.. dgn kerja sy hanya byk shift malam dri pagi, rumah jauh dri tempat keje ambil masa dekat sejam.. alhamdulillah suami izinkan sy berhenti. Suami risaukan sy yg hampir tiap hari menangis sbb stress, sbb kami PJJ.. suami hnya balik sekali dua dlm sbulan. Tiap kali balik, suami akn tgk sy mnangis. Sy pun xnk jd murung mcm tu.. kelmarin jugak sy anta resign letter notice 2 weeks. Lps ni nekad uruskan ank umur 2 thun sndiri, dan baby yg akn keluar awl tahun depan. Semoga suami sy dimurahkan rezeki, cukup utk tampung sy dan ank2.. sy jgk dh janji dgn suami, lps pantang nnti sy akn cari kerja bantu suami. InsyaAllah

11 Balas

Saya keje bahagian IT company international keje duduk depan laptop jela tp penat jugak stress bila xleh solve 1 benda. Saya pun rasa nak resign tgh pregnant 12 minggu alahan teruk sgt keluar masuk hospital sbb dehydration. Buat masa ni dah 2 bulan hospitalization leave. Tapi saya tangguhkan rasa nak resign tu sbb majikan saya Alhamdulillah diorg kalau bab sakit2 ni memg boleh tolak ansur asalkan ada surat dari doktor. Skrg dilema nak kena balik opis memikirkan nak naik lrt bagai. Saya cadang buat unpaid leave je dan mereka faham. Tak berani nk resign buat masa ni sbb sebelum ni dah 2 kali pregnant dan 2 kali gugur. Saya takut kandungan kalini turut diuji tp cuba positif. Cuma rasa serba salah dgn teammate kita sbb dah 3 kali tiap 6 bulan mesti terpaksa drop kerja and pass kerja kat diorg sbb saya mmg alahan teruk tiap kali pregnant. Doakan saya pregnancy kalini sihat walafiat membesar dalam rahim bayi selamat dilahirkan ye 🧡 semoga urusan ibu2 di sini dipermudahkan

2y ago

Kalau cmpny sis boleh accept Unpaid leave.. just apply je sis 2-3 bulan UPL smpai sihat. Cmpny sy mmg kdekut.. 1 hari UPL pun dia xbagi. Kalau ank sakit pun dia xbg UPL tu.

Sama macam saya sis. Saya pon kerja call centre dan kerja shift. Saya memang alahan teruk siap muntah darah & keluar masuk hospital. Bila saya nak apply unpaid leave, dorang tak bagi. Dorang suruh saya abis kan annual leave. Annual leave dah abis dan bila saya nak apply unpaid leave tetiba dorang tak bagi sebab alasan saya tak kukuh. Sedangkan saya alahan teruk dan keluar masuk hospital. Company call centre melayu tapi tak boleh nak paham keadaan langsung. Saya tak kisah cuti tahun abis dan cuti tanpa gaji asalkan saya sihat sepenuhnya. Sebab sebelum ni saya pernah gugur sebab terlampau stress. Jadi yang kali kedua ni saya nekad saya resign 24hours. Alhamdulillah suami paham. Saya harap lepas baby lahir saya dapat kerja baru sebab nak bantu suami. Semoga dipermudahkan urusan kita semua 🌹

2y ago

Tu la pasal. Sedih sangat bila terpaksa resign sebab officemate semua baik2. Tp nak buat cemana bos2 tak paham keadaan kita..

Sy kerja jenis selalu bergerak. Kejap gi luar warehouse atur loading barang kejap masuk ofis issue invoice. Baru duduk kejap dah ada customer datang n nak kena ambil order. Kdg2 sy angkat brg2 yg tak ringan tak juga berat terlmpau. Kdg sy risau dgn diri sy yg penat and tak ckup rehat. Dahla 1st baby, 6weeks. Kdang terpikir nak resign tapi kesian kat suami pula nak kena tanggung kerja sorang2 . Aduhh dilema pula.

2y ago

Terima kasih sis atas keperihatinan❤️

fahamm sangat sis. saya pun pernah kerja call centre singapore. dengan uob. ya allah nak melayan cina2 bodoh dekat sana boleh tahan. salah dia pun tetap bak argue. sempat kerja 3 tahun last2 tender 2bulan. walaupun gaji ashuk tapi stresss lepas saya miscarriage dulu. lepastu saya fokus kerja sendiri. alhamdulillah allah cukupkan rezeki. semoga dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki keluarga sis.

2y ago

Betul.. sy keje call centre sni bru sy tau teruknya perangai customer sana. Pasal wifi pun teruk berbakul2 kita dihamunnya. Sy xpenah keje superb stress cmni hadap PC xlepas.. sy nk tender 24 jam tp pkir sy perlukan gaji bulan ni, tu tpaksa bertahan smpai ujung bulan. Kalau anta 24 jam mmg kena terminate trus, gaji xkan dpt huhu.

Semoga dipermudahkan urusan Sis saya pon ttc 1 year .. kerja sendiri buat bisnes push out mental pon koyak .. bila jumpa doc doc suruh bnyakkan rehat If nak bbg fokus nak pregnant Alhamdulillah now Bru 5weeks doakan sy & bby sihat selalu dilindungi smpai bersalin .. b4 pernah keguguran kndungan 9weeks .. sy doakan Sis pon kuat & selamat ibu dan anak semoga dimurahkan rezeki selalu aminn

2y ago

Amin.. InsyaAllah sis, sy doakan sis dan kandungan sis sihat n baik2 saja. Tq jgk ats doa sis utk sy.

Semoga urusan sis dan suami dipermudahkan . Moga diberikan rezeki seluasnya dan diberi keberkatan . InsyaaAllah cepat atau lambat jaa . Enjoy your life , don’t stress and be happy . InsyaaAllah you and baby in safe and sound .

2y ago

Tq so much sis doakan sy.

Sy doakan sis dann keluarga sentiasa dlm perlindungan Allah dan dikurniakan rezeki lebih baik dr sblm ni aamiin. Take care ye jgn stress dan sedih2 InshaAllah setiap ujian ada hikmah dan berita baik akn dtg 🥰

2y ago

Betul.. insyaAllah sis. Tq ats doa sis ya

Be strong mommy. Kalau stress mental pun susah, nanti takut affected anak2. Maybe it’s for the best. Once anak2 dah pandai berdikari, boleh try for another position yang fit you better

saya dah selamat resign tmpt kerja sya sbb saya pun kerja stress nak kena handle customer n emosi terganggu ..sya resign 24hour masa tu kandungan 8week..nasib dorg faham

2y ago

Sy tpikir nk resign 24 jam jgk.. tp sy perlukan gaji sy bulan ni utk cover belanja sy skit2. Tu yg tpaksa sabar tnggu notis 2 weeks. Tp 2 weeks tu pun seksa mcm 2 bulan rasa

Semoga dipermudahkan segala urusan Sis💕 Sihat selalu dan dikurniakan rezeki melimpah ruah.

2y ago

Terima kasih banyak2 sis