Keguguran 13w.

Hi mommies.. sy baru keguguran 13w..nak tanye tempoh pantang dgn suami berapa lama ya? Perlu ke pantang makan tungku bagai same mcm org bersalin dan berapa lama perlu pantang? Sy first time alami mcm ni. Org tua dah xda utk rujukan

2 Balas

sy tngh ggur ni..tngh bertungku sb NK ksi drh kotor kuar..mmg dri zmn arwah mak Ada Ms ggur Thun 2016 ikut pntang mak.. bertungku..urut..mnum akr kayu..sy pntang 44 hri..sb xbkerja..Lau bkerja myb pntang 2 mnggu je..ikut bdn msing² Ada org pntang ala.kadar..mcm sy mmg pantang btul² sb bdn nk guna lama..Lau x brtungku n urut bdn bole sakit bisa² msuk angin..tpi klau sis nk pantang ala.kadr bole je..cma klau bole.lps.pntng reht kn Rahim 3 buln bru bole mngdung smula..

1y ago

Sy bekerja..mc pon dpt seminggu je..

klau gugur jgn bertungku..just mkn mknn y sihat utk pulihkan dlman..jgn lasak2.terserah pd awk utk lbh 2week or brp..bile awk rase badan ok blh bersama.cume gap utk peknen sikit utk pulih badan bg sihat