Positif ke kalau faint line?

Hi mommies, sy dah 3 bulan tak period ..hormon tak menentu lepas miscarriage masa kandungan 6bulan..sy high risk pregnancy..Hari ni try test upt sbb rasa perut cramp2 n start muntah…dah 3 kali test naik mcm ni..dah jumpa doc n dekat klinik pun line still samar..scan belum jelas lagi..doc pun cakap masih awal utk tentukan pregnant or tak, yg sy risau sekarang perut sy dah start cramp n sakit2.. harap dapat pendapat dari pengalaman mommies sekalian..terima kasih

Positif ke kalau faint line?
10 Balas

Mcm sy.. lpas gugur period xteratur.. lewat sebulan lbih.. cek samar.. tp sy trang sikit dr awk line tu.. g scan xnmpk kantung lg. Tp still mkn ubat kuat rahim n asid folic.. so awk better rest byk sikit.. maybe bby br nak jadi tu sakit2 n krem.. nnti seminggu lg try beli clear blue lg.. sy aritu sbb scan xnmpk doc suggest bli yg digital.. alhamdulillah prgnant.. n now da 19w

6mo ago

Dic sini bg duphaston.. yg tu kena minta kat doc masa cek.. klu nk beli kat farmasi pun kena surat doc.. t awk cek kat klinik swasta mnta skli.. kata sblm ni pnah da gugur.. pstu awk rest byk sikit.. jgn byk bjalan n buat keja sgt.. sy 3 bulan lbih xkeja 😅 walaupun ni ank no 3, tp tu la ank no brapa pun klu boleh nak dia slmat smpai dlahirkan

nampak dua line stu samar semoga semuanya baik ii sahaja.. sis dh blh mula mkn asid folid bnykkn rehat jgn buat kje berat ii jgn stress jgn bnyk memikir stay healthy and safe.. semoga segala urusn sis dipermudahkn allah aminn hug n kisses🥰😘

6mo ago

tq betulkn

Awal pregnant pun normal je perut rasa cramp macam senggugut. Saya 3 kali pregnant tiga kali memang rasa senggugut macam nak period. Tapi selagi takde beeding atau sakit yang terlampau sampai tak boleh bangun, InshaAllah ok 😊

perut cramp n sakit2 tu bley jd nk period or janin bru nk jd (rahim dlm proses nk mngembang).. xde ape yg perlu di risaukn... bykkn berdoa..

Faint line tu positive dah tu. Clear blue antara yg trusted heheh. Nanti seminggu boleh lagi repeat. Just jaga diri buat masa ni

Ada ni .. klu smr mcm ni mgkn dlm 3-4 w.. klu nak tau lbh cpt buat bHcg kt klinik.

buat ujian darah sis..tu boleh detect awl kalau pregnant

tahniah sis. dah pregnant tu. doa banyak2 moga Allah jaga ya 💜

Congrats sis , memang positive. Jgn lupa makan folic acid

thniah sis jga kndungan baik2 ya