Mual Setiap Pagi

Hi mommies. Sy baru pregnant 8 weeks. Setiap hari travel ke tempat kerja guna lrt amik masa 1 jam. Kalau pakai kereta lagi lama sebab jem. Lately sy selalu rsa nk trmuntah setiap pagi time kat atas train. Macamana sy nak kurang kan rasa mual tu ya? Lagi satu, selalunya pagi train memang full. So, Selalunya saya akan berdiri for 1 hour. Perut pn tak nampak lagi, so mmg tak ada orang tahu sy pregnant. Soalannya, tak apa ke berdiri dlm tempoh masa yg lama? Kadang2 rasa nak pitam pun ada. Terima kasih

5 Balas

Kena jugak mintak seat utk duduk kalau org x bg, cakap la pregnant. Sediakan minyak cap kapak kalau rasa mual, hidu. Tp jgn byk plak hidu tu. Bawak bekal jus oren. Boleh bantu hilangkan mual. Atau buah oren pun boleh jugak tp leceh nk makan dlm train.

1st cri tmpt duduk.. 2nd xdpt duduk.. try beli biskutchipsmore yg kecik tu kt 7e... try ok... reduce stress ok... klu blh cri seat n duduk ..take care ya...

Makan asam untuk kurangkan mual.. Boleh berdiri.. tapi kalau tak larat duduk lah..

Minum jus oren sis.. Sy hari² bw sebotol jus oren p ofis.. Bg hlg rsa mual

Darah rendah tu...bahaya...mesti duduk kalau dah xlarat