Berangin

Hi mommies.. Sy baru masuk 7 weeks. Normal x kita rasa berangin perut, pastu sllu pla buang angin.. Buang air besar pn jarang.. Angin tu mcm menyucuk2 dlm prut huhu..

24 Balas

Dah merasai bbrpa minggu yg lalu 😅angin dy mcm susah nak keluar. Sendawa pon x kentut pun x🤣tpi perut lapar jugak😅 skrg trimester kedua dah alhamdulillah xde rse berangin camtu dah..

Reminder: Jangan ambil ENO ya sis mana hamil. Cuba amalkan minum air halia takpun teh halia. Ini penerangan tentang perut berangin ketika hamil: https://my.theasianparent.com/angin-dalam-badan

Sy pun sama sis... Kembung memanjang...mlm2 pula asyiklah shishi smpai rasa mcm nk tdo je kat toilet tu... 😂 InsyaAllah tu mmg simtom2 ibu mengandung sis... Sis jaga diri ya... 💕

Normal je sis..sy da masok 8 weeks ni asik la kentut je..huhu..kerap buang air..rasa nak makan itu ini..bila time nak beli rasa tak lalu nak makan lak..😁

Normal sis.. sy smpai sekarang camtu, x boleh kena aircond, x boleh minum susu, lepas makan vitamins, pdahal sebelum mengandung xda pun semua tu..

hai..sy tk pasti sy preggy atau tak..sbb sy blom cek lg..tp kalau sy preggy sy kira2 dah 7week dh.. perut sy pon rasa mcm kembung2 je skrg..

Eat on time.. Elak badan masuk angin ya.. kesian diri.. Normal klu sllu kentut2.. mksudnya tu healthy.. angin kluar dri badan..

Haah sis, saya waktu pregnant kembung perut yakmat. Kentut pun bunyi macam trompet. Memang susah buang air besar

Sy pun berangin tk berenti lps mkn ok kjap 2 3 jam dtg blik... kena mkn kerap...perut tk best ja...

Sy pon same,sbb baby mula mmbesar dlm rahim kite,sakitnye on off,klu tiada drh kluar tu tkde ape² kite🤗