sembelit dan berangin

Sy dah 8 weeks, dua tiga hari yg lepas asyik berangin je badan. Bila makan, rasa tak selesa kat perut. Pastu susah nak buang air besar, normal ke simptom2 ni bila awal2 kehamilan? Ada tips tak utk kurangkan angin?

3 Balas

Mase mula2 ritu consume iberet , angin perot ya Allah mcm raksasa , jadi tak bole nk mkn sbb angin plus gastrik , tuka folic asid doc bg ..ngam kot .. lega .. 11w3d ..

Morning sickness , saya pn angin bdn , tuka folic asid lega siket .. xcirit dah .. sembelit yaa sbb ngandung .. sistem cerna lambat .. mkn bende sihat lah..

Normal. Minum air halia, lemon, madu. Lemon jgn banyak sgt. Tak letak lemon pun boleh.