pantang berapa lama lepas bersalin?

Boleh share berapa lama ibu ibu pantang bersama dengan suami lepas bersalin? Sy bersalin ceazer.

2 Balas

Ikut ats org jgk sis...ade yg pantang 100 hari....ade yg kalau bdn da ok je blh on...ada yg 60hari...ada jugak yg pantang jumpa on🙊🙊🙈🙈

3mo ago

sis saya rasa nak kongsi sangat apa saya rasa. hari ini hari ke 13 saya berpantang. saya rasa badan dah segar sampai saya selalu lupa saya baru lepas bersalin. tak ada sakit sakit sangat. pergerakan pun rasa tak terbatas dah. tapi saya masih lagi berpantang dan tak keluar rumah lagi pun. ya lah pantang rumah mak kan. saya bersalin anak pertama Dr tak gunting. tapi ada jahitan sikit dekat belah dalam tu. tapi tak rasa sakit sangat pun. saya pun tak rasa trauma untuk bersama dengan suami. boleh ke kalau saya bersama dengan suami bila darah nifas dah habis? atau perlu juga berpantang suami selama 100 hari?😭

100 hari