Perasaan takut

Hi mommies, sorry kalau soalan ni mcm nonsense. Tapi, normal ke ya perasaan takut melahirkan ni? Due saya lagi 4 bulan tapi saya takut tak tahu la saya sorg je ke atau org lain pun sama. Since ni baby first, I bnyk overthinking. How to overcome this? Tak sabar nak jumpa baby tapi perasaan takut tu lagi membuak😩

35 Balas

Saya pun first time mommy. Takut jugak tak tau akan berapa sakit. Tapi saya bagitau sendiri, kalau mak saya boleh lahirkan saya, saya pun boleh.

3y ago

yup betul tu sis. sntiasa berfkir kita psti boleh.. 👍👍🥰

Due bulan 7 ke tu? Sama lah kita. Blur sgt rasa tatau apa 😅😬 ghisau haha..dh lah anak first astu sy pun ank pertama, nk rujuk kakak xde 😩

sya pun ank first takut sngat , sbab sya takut tak sampai nafas sya tapi demi baby dan tak sabar nak jumpa baby sya kuat dan buang rasa takut tu

Sis, saya lagi 18 hari lagi sis nak beranak. Anak first. Perasaan takut tu memang ada. Nak taknak kita kena confident 😂 push aje.

saya dulu ank first x sbr2 nk bersalin😅 nk tgok baby.....yg penting jgn terlalu stress...nt tekanan darah pn blh tinggi...

era umira mak kau gila .. masa mak kau gila mak kau jadi pelacur dekat mana ?

era umaira .. kau pergi check sana puki kau besar lubang ekzos kereta mana ..

Sy turun tanda pun takut walaupun kali ke5. Bila dah slamat syukur sangat2.

PUKI AKU TAK MACAM PUKI KAU ORANG BUSUK BAU NANAH ... BERLENDIR LOBOS

RAMAI BETUL PELACUR BUSUK DALAM NI ... PUKI BERLEDIR BAU NANAH